Wpis z mikrobloga

Który telewizor kupić?

Biorę pod uwagę TCL 65C835 65" i LG 55C21LA EVO 55"

Na TV korzystam z Apple TV i Xbox.

Warto iść w TCL dla większego rozmiaru? Oba są teraz w cenie 4999 zł i tyle chcę wydać.

Dodam że aktualnie mam ośmioletni Panasonic 47’’ i dotychczas mi w zupełności wystarczał, ale czas na upgrade.
#tv #telewizory #telewizor #tcl #lg
Ziombello - Który telewizor kupić?

Biorę pod uwagę TCL 65C835 65" i LG 55C21LA EVO 5...

źródło: IMG_0507

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ziombello: A jaką masz odległość od miejsca siedzenia do TV? Od tego zależy ile cali wybrać, czy pokój jest nasłoneczniony? Czy światło będzie padało bezpośrednio na TV, czy masz jakieś zasłony?
  • Odpowiedz
  • 0
@witchmat: Tu akurat jestem elastyczny, bo do grania przysuwam leniucha pod telewizor, kanapa jest ze trzy metry od TV. Zasłony są, więc o jasność się bardzo nie martwię.

Bardziej mnie zastanawia czy te telewizory różnią się obrazem w grach i filmach aż tak bardzo żeby tłumaczyć różnice w cenie. Bo jeśli nie ma wielkiej różnicy w obrazie to dlaczego by nie wziąć większego za tą samą kasę.

Dodatkowo słyszałem że
  • Odpowiedz
@Ziombello: serwis marny tak, ja mam jakies 2 modele i jeden ma juz kilka lat i dziala, pewnie zalezy czy ktos zostawia TV na chodzie i tak caly dzien choc nie oglada, nie wiem. Pada wszystko - wystarczy wejsc na grupki FB, choc o OLED nic nie wiem bo pewnie mniej osob je ma. Android fajnie miec, szkoda ze tylko Sony z bardziej markowych na nim robi.
  • Odpowiedz