Aktywne Wpisy
jakis_login +154
Wczoraj zmontowałem sobie biurko, które sam zaprojektowałem (taa... niby nic szczególnego, ale musiałem np. uwzględnić kaloryfer, odstający parapet i lekko uciekającą ścianę). Blat z podwójnej (sklejone dwa arkusze ze sobą) płyty meblowej - grubość 3.6cm. Nogi stalowe, tzw. loftowe, zamówione pod konkretny wymiar tak, by biurko miało wysokość 80 cm (ostatecznie ma 80.6, bo zapomniałem uwzględnić te 0.6 cm...). I teraz najlepsze - szerokie na ... 2.60m :) Przesiadłem się z biurka
RitmoXL +42
Powrót Wiplera był jasny co najmniej od października 2022, wtedy Mentzen zaprosił go na kongres. Pikanterii dodaje fakt, że Korwin był przeciwny (mają spinę od czasu odejścia Wiplera), ale nie miał właściwe już nic do gadania - oddał wladzę. Warto dodać, że Berkowicz, który za oddanie Korwinowi już widział się w roli władcy, został zrzucony przez wielkiego doktora na boczny tor.
Smutno czyta się o prawdziwych ideowcach, którzy trwali przy Korwinie i próbowali robić poważną politykę (oczywiście wbrem niemu :P), co kończyło się zawsze refleksją i odejściem.
Dobrze pokazano też jak bardzo Korwin jest człowiekiem z innego świata, a zwłaszcza braki w inteligencji emocjonalnej.
Jak ktoś nie czyta książek, a jest dalej przekonany o słuszności teorii Korwina, polecam zapoznać się z historią Kamienia Pomorskiego za czasów Stefana Oleszczuka. #polityka #konfederacja
@ortalionnajman: Ja polecam papier Mola, jest tańszy i nie drażni tak odbytu xD
@saji: Jako antykorwinowiec akurat kibicuję memcenowi - on to r---------i do zera. IMHO wejdą z podobnym wynikiem jak cztery lata temu jak
@saji: Też polecam. Udowadnia słuszność tez Korwina.
https://www.pafere.org/2021/09/22/artykuly/czlowiek-z-kamienia-czy-da-sie-rzadzic-bez-robienia-dlugow/
@przecietnyczlowiek: