@serek_heterogenizowany: Przez te 50 lat to je będę miał dziesięć telefonów na androidzie, nie dlatego że muliły czy przestały działać a dlatego, że mam kaprys i mnie stać na wymianę a ty będziesz miał dopiero drugiego iphona i będziesz siedział i dorabiał filozofię o nie muleniu i długim wsparciu, czekając aż w końcu za niego spłacisz raty jednocześnie modląc się aby kondycja baterii nie poleciała w dół. Bo raty jeszcze
@assninja: chyba nie zrozumiałeś mojego pytania ;) więc napiszę to inaczej: apple ma z 10 modeli do ogarnięcia ;) andek ogarnia pewnie tysiące, to że na jednych działa gorzej/zamula nie znaczy że na innych jest tak samo. Ja tel wymieniam co pare lat, ostatnio tylko samsungi, S8 -> S21 -> S23. W trakcie użytkowania S8 i S21 aktualizacje były przez cały czas. To jest podobna sytuacja jak MacOS i Windows.
@assninja obecne flagowe Samsungi mają 5-letnie wsparcie. Od S21 dają 5 lat wsparcia. Niektóre średniaki także zostały objęte pięcioletnim wsparciem. To źle, że od czasów S9 poszło do przodu? S9 dostał dwie duże aktualizacje, a S21 w górę dostaną już cztery. S10 - S20 miały trzy duże aktualizacje zamiast dwóch jak kiedyś.
Dalej macie urojenia że android mulą i się przycinają?
@fishery: Urojenia xD To nie są urojenia tylko fakty. Potrafisz wskazać konkurenta dla iphone SE gen 3 wśród telefonów z androidem? Takiego który będzie nie gorszy od niego? xD Szukam zamiennika dla mojej 8 i nie wiem czy da się znaleźć coś takiego na androidzie xD
@aarahon: Ale w jakim sensie konkurenta bo nie uściśliłeś? Chyba że chodzi Ci o to że ten ajfon ma wyświetlacz ips 60hz to wtedy fakt, trzeba by szukać w mantach i hammerach .
@aarahon: Rozumiem że to jak w przetargu polskiej policji gdzie rozstaw osi był zdefiniowany co do milimetra i OPS, tylko jeden samochód spełniał kryteria?
Jak tam w japkowym raju? Dalej macie urojenia że android mulą i się przycinają?
czy może po wyjęciu z pudełka już nie ma wsparcia
Nexusa 5x bodajże, to jak wyszły błędy i problemy z tym telefonem to google sprytnie zmienił nazwę linii na "pixel" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Miałem S9, wsparcie szybko zniknęło
Miałem iphona SE 1, właśnie ten 7 letni telefon traci wsparcie, miałem 11 pro, wsparcie jest, miałem 12 mini, wsparcie jest, mam 14 pro, wsparcie jest
@assninja: tak, wszyscy androidziarze kupują jakieś tecno za 300 złotych, to oczywiste
@fishery: Urojenia xD To nie są urojenia tylko fakty. Potrafisz wskazać konkurenta dla iphone SE gen 3 wśród telefonów z androidem? Takiego który będzie nie gorszy od niego? xD Szukam zamiennika dla mojej 8 i nie wiem czy da się znaleźć coś takiego na androidzie xD
@fishery: w sensie kompaktowego rozmiaru