Aktywne Wpisy
p0melo +40
Najlepszym dowodem na to jak zyebana jest branża IT są zarobki wszelkiej maści biznes analityków, scrum masterów i product ownerów. Najczęściej to są osoby nietechniczne, ludzie po socjologiach, kulturoznawstwie, psychologii, a ich zarobki równają się zarobkom inżynierów programowania. Dlaczego prawie nigdy nie spotkałem się z tym żeby osoby na tych stanowiskach miały background tech?
Widełki dla Seniora Developera 18-23k
Widełki dla analityka po Socjologii 17-22k.
Senior developer ma rekrutację 1,5h jak egzamin kwalifikacyjny, na
Widełki dla Seniora Developera 18-23k
Widełki dla analityka po Socjologii 17-22k.
Senior developer ma rekrutację 1,5h jak egzamin kwalifikacyjny, na

Partyzant666 +68
#raportzpanstwasrodka Polscy youtuberzy w Kambodży to prawdziwi bohaterowie współczesnych czasów – pionierzy contentu, globtroterzy z kamerą w dłoni, odkrywcy smaków i emocji, których przeciętny Kowalski może tylko pozazdrościć. Codziennie podejmują trud niełatwego życia w tropikach. W tej ich kambodżańskiej odysei jest coś hipnotyzującego – może to ta nonszalancja, może p--o Cambodia, może Layboye, a może zwyczajnie ochota przejechać się na swoim zdezelowanym skuterku pod wpływem w prawo i w lewo,

źródło: youtuberzy
Pobierz
Mam kłopot z Ulicą Kłopot!
Dzisiaj przechodząc ulicą Kłopot w Warszawie (obok stacji Warszawa Gdańska, od strony galerii Arkadia) widziałem jak straż miejska zakłada blokady na koła kilku samochodów. Problem polega na tym że znak zakazu zatrzymywania się i postoju znajduje się na wjeździe od strony ronda a sama ulica jest dwujezdniowa. Straż miejska zakładała blokady od strony wyjazdu do ronda. Czy ktoś może mi wytłumaczyć do którego miejsca obowiązuje tam znak zakazu i dlaczego? Aha i znak zakazu jest tylko na wjeździe, nie ma go na jezdni w "drugą stronę". Według mnie znak obowiązuje tylko do końca jezdni w jedną stronę gdyż jest to droga dwujezdniowa (tak jak przy ślepej uliczce znak zakazu na wjeździe, ustawiony z prawej strony nie obowiązuje przecież dla obu pasów "tam i z powrotem"). Jeśli przyjąć tok myślenia straży miejskiej, że obowiązuje z prawej strony tam i z powrotem, czyli że jest to ulica jednokierunkowa, to czy parkowanie przy lewej krawędzi powinno być dozwolone?
źródło: temp_file196196905466476241
Pobierzźródło: temp_file170151768200341802
Pobierzźródło: temp_file6515660124374586127
Pobierz@swen111: nie traktować. Gdzieś tam podawali wyjaśnienie na gov.pl.
na moje to od ronda idzie droga dwujezdniowa, a na końcu, to pomimo braku kontynuacji drogi, łącznik między jezdniami drogi dwujezdniowej.
Nie jest to skrzyżowanie odwołujące znak, ale dalsza jazda jest już po innej jezdni, więc znak nie obowiązuje.
Natomiast nie ręczę za to, zwłaszcza że sporo przepisów ostatnio zmienili i szczegóły o takich łącznikach są chyba w jakiejś ustawie o drogach, a nie
@radziol88 dzięki za opinie, co do mojego komentarza - no moge tylko powiedziec, no weź tu jezdzij w tym kraju. Zwlaszcza, ze osoba jadaca taka droga po raz pierwszy czy drugi i pragnaca zaparkowac no ni cholery sie nie domysli, co tam się dzieje.