Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#pracbaza #kolchoz #prawopracy #januszex Robię w kołchozie za 3k zł jako magazynier-kierowca (głównie kierowca), ze mną pracuje jeszcze jeden oraz kierownik-przedstawiciel, który idzie na urlop dwutygodniowy i po tym, jak ten drugi współpracownik odmówił przejęcia jego obowiązków, to sobie wymyślił, że ja będę obdzwaniał klientów po zamówienia oraz je fakturował, oczywiście mając dalej swoje obowiązki. Co zrobić? Od razu jak się dowiedziałem o tym to powiedziałem, że ja się na tym nie znam, że nie znam ludzi od których odbiera zamówienia i nie wiem, czy się będę wyrabiać z innymi rzeczami. Czy powinienem uderzyć do szefa, żeby chociaż załatwić jakąś rekompensatę w urlopie albo wynagrodzeniu? Jak to wygląda od strony Kodeksu Pracy?

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: sprawa wyglada tak ze jesli bedziesz to dobrze robil to zawsze bedzie mozna pogadac o nowych obowiazkach + hajs
a na szybko to szedlbym po premie za dodatkowe obowiazki, bez pyskowki itd, umowa i zakres obowiazkow to ogolnie fikcja w wiekszosci w polsce nawet w wiekszych firmach, odpuscilbym sobie
  • Odpowiedz