Wiadomość z Listopada 2023. Scenariusz a) Narady trwały bardzo długo, zawsze powtarzałem, że najważniejsza jest dla mnie gospodarka. Przy obecnym rozkładzie miejsc w parlamencie mieliśmy wybór: PO-Holownia-Lewica i totalne zniszczenie Polski lewactwem. Lub PO-Holownia-Mentzen i wdrożenie choć część moich ustaw upraszczających podatki. Niniejszym Konfederacja zostaje podzielona na skrzydło narodowe Bosak i wolnościowe Mentzen. Scenariusz b) Zagrożeni lewackim skowytem podejmujemy się trudnej decyzji aby nasze narodowe skrzydło weszło w koalicję z PIS... Nasi liberalni spod skrzydła Mentzena będą nas bacznie obserwować i sprawdzać jako merytoryczną opozycja...
@theOstry: no chyba nie, bo najbardziej prawdopodobny jest scenariusz że ani PiS ani koalicja KO-Hołownia-Lewica nie mają większości i to konfa decyduje które ustawy przechodzą a które nie.
Scenariusz a)
Narady trwały bardzo długo, zawsze powtarzałem, że najważniejsza jest dla mnie gospodarka.
Przy obecnym rozkładzie miejsc w parlamencie mieliśmy wybór:
PO-Holownia-Lewica i totalne zniszczenie Polski lewactwem.
Lub PO-Holownia-Mentzen i wdrożenie choć część moich ustaw upraszczających podatki.
Niniejszym Konfederacja zostaje podzielona na skrzydło narodowe Bosak i wolnościowe Mentzen.
Scenariusz b)
Zagrożeni lewackim skowytem podejmujemy się trudnej decyzji aby nasze narodowe skrzydło weszło w koalicję z PIS... Nasi liberalni spod skrzydła Mentzena będą nas bacznie obserwować i sprawdzać jako merytoryczną opozycja...
#konfederacja #mentzen #polityka
Który scenariusz