Aktywne Wpisy
Gupiutki +24
dawajcie swoje klasyczne telefony, które dobrze wspominacie, ja zaczynam #gownowpis #glupiewykopowezabawy
Mój dziadek w 1978 w fabryce gdzie pracował wsypał u dyrekcji wszystkich którzy wynosili z zakładu na lewo. Liczył w zamian na podwyżkę, a dostał za to "sztandar pracy" na oficjalnym apelu, co było jak pokazanie palcem kapusia. Po tym musiał wyjechać z miasta bo by dostał prętem po żebrach, a w domu jego rodziców jeszcze przez pół roku wybijali szyby. Taka była patologia w PRL.
#ciekawostki #prl #komunizm #historia #pracbaza
#ciekawostki #prl #komunizm #historia #pracbaza
2012 - wicestarosta Zielonogórski (PiS) wydaje zgodę na składowanie odpadów
2014 - toksyczne odpady są składowane, firma rozpływa się w powietrzu
2018 - sprawę zaczyna badać zielonogórska prokuratura
2019 - nowelizacja prawa w kwestii utylizacji odpadów, obowiązek z „nikogo” przechodzi na samorządy
2020 - NSA wydaje postanowienie, że za likwidację składowiska „ch*jwieczego” odpowiada kompetencyjnie Prezydent Miasta Zielona Góra
2021 - odbywa się przetarg na utylizację. Miasto ma na to 10 mln, najmniej chce wykonawca za 18 mln.
2023 - Wybucha pożar, w raporcie z 2018 wykazano możliwość samozapłonu. Prezydent miasta ogłasza ewakuacje, którą odwołuję wojewoda z premierem. Ludzie mają pozostać w domach. Oficjalna linia wypowiedzi wskazuje, że wszystko jest w porządku jednak ministrowie po mieście chodzą w maseczkach.
#zielonagora #polska #polityka
@DartNorbe: Peowski bocie, w tym województwie rządzą od 1945 r. bez żadnych przerw komuchy, obecnie pod nazwą PO. W 2012 też tam rządzili. Ale widocznie to odpowiada tamtejszym wyborcom, więc nie wiem w czym problem? Niech twoi kumple zrobią im tam więcej tych rakotwórczych składowisk to poparcie jeszcze wzrośnie.
#pis #patologiapis
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@DartNorbe:
Nie? Oj jak przykro.
Na ten moment czarnolistuje za pisowską propagandę. Dodatkowo nie ma żadnego znaczenia kto wydał zgodę - ta firma składowała tam inne rzeczy niż deklarowała. Prezydent w koalicji z PiSem odpowiadają za
Wicestarosta PŻ 2010-2014: Ryszard Górnicki.
Przykro mi kolego.