Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nauczyciele to najbardziej zadufana w sobie grupa zawodowa w Polsce. Pamiętacie, gdy w liceum do zaledwie magistrów trzeba było się zwracać per "Profesor"? Albo gdy w trakcie lekcji do klasy wchodził inny nauczyciel to w zamian za przeszkadzanie w lekcji wszyscy uczniowie musieli wstać, powiedzieć "dzień dobry", a buc nawet nie raczył odpowiedzieć. Już nawet nie będę przypominał o sławnym "nie obchodzi mnie kto zaczął", czy "zdolny, ale leniwy"...
Moja córa dopiero raczkuje, ale juz wiem, że do publicznej placówki jej nie poślę. Prędzej do swego rodzaju "szkoły dyplomatycznej" albo konserwatywne nauczanie domowe, które mają bardzo przychylne opinie (może poza wysokością czesnego).

#szkola #studbaza #studia #techbaza #licbaza #liceum #nauczyciele

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: grap32
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pamiętacie, gdy w liceum do zaledwie magistrów trzeba było się zwracać per "Profesor"? Albo gdy w trakcie lekcji do klasy wchodził inny nauczyciel to w zamian za przeszkadzanie w lekcji wszyscy uczniowie musieli wstać, powiedzieć "dzień dobry", a buc nawet nie raczył odpowiedzieć.

@mirko_anonim: xD, to do fajnej szkoły chodziłeś. Niektórzy u mnie tak mówili ale ja sam i większość innych osób jakoś tego nie wyznawałem i nigdy tak nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Raz mnie stara raszpla wywaliła do dyrektora, bo powiedziałem, że jak mi pokaże papier z nadaniem profesury to zacznę do niej mówić per "profesor", a na razie to mogę co najwyżej mówić do niej "pani magister" jak tak bardzo chce się tytułem łechtać ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz