Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
NightRock +157
8 lat po premierze Toyoty C-HR chciałem ją mieć. Cholernie podobało mi się to auto.
Dzisiaj mi się udało i to jeszcze mogłem sobie pozwolić na nową generację. Jaram się jak dzieciak. Teraz tylko wyczekać te 2-3 miesiące, aż mi to wyprodukują. Przesiadka z 13-letniego gruza będzie kosmiczna. Zresztą sama jazda próbna to była dla mnie frajdą roku. A, że nie mam za dużo znajomych, to pochwalę się Wam.
#samochody
Dzisiaj mi się udało i to jeszcze mogłem sobie pozwolić na nową generację. Jaram się jak dzieciak. Teraz tylko wyczekać te 2-3 miesiące, aż mi to wyprodukują. Przesiadka z 13-letniego gruza będzie kosmiczna. Zresztą sama jazda próbna to była dla mnie frajdą roku. A, że nie mam za dużo znajomych, to pochwalę się Wam.
#samochody
Na profilu FB parku wodnego suntago ukrywają komentarze pod swoimi postami z mokebe XDDDD
szczególnie 18:20
Azjaci, w tym uchodżcy byli strasznie traktowani w US po wojnie i zaczynali od zera. Prowadzą biznesy, kminią dobrze i nie
1. Niewolnictwo w Afryce istniało na długo przed przyjazdem zachodnich europejczyków - gdybyśmy „my” byli słabo rozwinięci, a Subsaharyjczycy odwrotnie, doszłoby do podboju i kolonizacji w drugą stronę. Zadziałało prawo silniejszego.
Zasoby, w które jest bogata Afryka nijak nie byłyby wykorzystane przez lokalsów - w czarnych krajach nie wymyślono nawet koła, a co dopiero
Co do rapu, to jest on tak samo prostacki jak pop, a melorecytacja jest dużo mniej wszechstronna od śpiewu. Sam nienawidzę muzyki pop i mieszania tego gówna do innych gatunków. To #!$%@? o
1. No właśnie niewolnictwo w afryce było o wiele wcześniej przed najazdem europejczyków, to tym bardziej daje malutkie szanse na rozwój . Nie wiem skąd jesteś taki pewien że zadziałało by prawo silniejszego , nie wiem czy agresja innych narodów jest oznaką inteligencji.
2.Najnowsze badania wskazują na udomowienie bydła w Afryce w czasach p.n.e
oraz rośliny Sorgo, więc dalej sobie myśl kto miał ambicję a kto
1. Zadziałało prawo silniejszego, zachodni europejczycy czarnych podbili bez problemu, a kolonizatorów było dużo mniej od Subsaharyjczyków. Wykorzystywali surowce, bo mieli głowę na karku. Czarni z tego nie korzystali, rozumiesz?
2. Szczątkowa próba udomowienia, która się nie udała, nie została rozpowszechniona, ale hurr durr Wakanda imperium. ( ͡°
Komentarz usunięty przez autora
1.Chyba nie zrozumiałeś o czym ja w ogóle pisałem, jak Afryka miała się rozwinąć z niewolnictwem praktycznie od początku swojego istnienia. To że Europa agresywnie napadła na Afrykę to nie znaczy że czarni zrobiliby tak samo jakby mieli szanse , a to że Europejczycy wykorzystywali surowce głównie dlatego aby mieć więcej broni to bardziej świadczy o agresywności danego państwa.
2.To nie była żadna próba tylko badania wyraźnie wskazują na to , że tak było , to ze nie została rozpowszechniona to nie wiem co to ma być za argument .
3.Skąd takie twierdzenie że to tylko udoskonalenia ? Dr.Percy Lavon Julian odkrył jak masowo wytwarzać kortyzon i steroidowy progesteron , który był używany do produkcji hormonów płciowych , nawet w tych czasach Roy Alella wynalazł inteligentne rękawiczki, które przekształcają ruchy języka migowego na mowę dźwiękową a stwierdzenie że są uczuleni na uczciwą pracę to chyba sobie