Wpis z mikrobloga

@zbrodnia_i_kawa: równouprawnienie to nie tylko kwestia praw, ale również obowiązków.

Dawniej, gdy nie było równouprawnienia to facet zajmował się pracą zawodową, remontami itd, a kobieta gotowała obiad, sprzątała i zajmowała się dziećmi.

Teraz nie ma sztywnych reguł, trzeba je ustalić między sobą.
  • Odpowiedz
@moonstone: ja mysle ze nawet nie, to raczej osoby ktore sie specjalizuja w znajomosci losowych bezuzytecznych faktow w internetu. Moj wspanialy maz poinformowal mnie na przyklad wczoraj ze jest hindus w polsce ktory zarabia 45 tys zl miesiecznie. Nie wiem co mam zrobic z ta wiedza.
  • Odpowiedz
takich mezczyzn jest na peczki, to jest 60% co najmniej, ja uwazam ze raczej blizej 80%, a przynajmniej wsrod mezczyzn ktorych znam.

@zbrodnia_i_kawa: różni są. Wiesz, ja np. w swoim otoczeniu znam kilka par, gdzie kobieta leży i pachnie, a facet nie dość że pracuje zawodowo to do tego sprząta, gotuje, remontuje, robi zakupy i zajmuje się dzieckiem gdy nie jest w pracy. A kobieta coś tam się pobawi z
  • Odpowiedz
@moonstone: przypomniało mi się jak około rok temu dziewczyna kumpla żaliła się, że kurier jej przywiózł jakiś mebel, ale nie chciał go wnieść na 4te piętro bez windy nawet jak mu zaoferowała 30 złotych i zażądał 100 zł. Była oburzona, że aż tyle chciał i musiała biedna czekać na chłopaka, żeby to wnieśli razem. Zwykle jak zamówisz mebel z jakiegoś sklepu, to za dodatkową opłatą (na pewno większą niż 100
  • Odpowiedz
@Krolowa_Nauk: tak, ale teraz inflacja zmieniła tą kwotę na 3 stówy, ja wniosłem te paczki z bratem i kurier pomógł nam za darmo z czwartą paczką z litości, a zwijałem się z bólu po tym wszystkim. Nie wiem co ma powiedzieć na ten temat Julka, która ma 30 kg mięśni mniej xD. Płacić 3 stówy to dużo, 15 kebabów.
  • Odpowiedz