Aktywne Wpisy
paxtax +6
#hydraulika Jak odkręcić taką srubę? #remontujzwykopem
Ech, dorosły chłop ze mnie, a płaczę jak bóbr.
Mieszkam w domku jednorodzinnym. Latem przychodziła do mnie taka pół-oswojona kotka, której dawałem jeść. Jak zaszła w późną ciążę, to wystawiłem jej pudełko na tarasie, żeby ona mogła bezpiecznie urodzić, a ja ją złapać i wysterylizować i z czasem zabrać i rozdać dzieciaki.
Po urodzeniu w połowie września początkowa nie skorzystała z "oferty", tylko jak zwykle raz dziennie przychodziła coś przekąsić. Ale jak zrobiło się
Mieszkam w domku jednorodzinnym. Latem przychodziła do mnie taka pół-oswojona kotka, której dawałem jeść. Jak zaszła w późną ciążę, to wystawiłem jej pudełko na tarasie, żeby ona mogła bezpiecznie urodzić, a ja ją złapać i wysterylizować i z czasem zabrać i rozdać dzieciaki.
Po urodzeniu w połowie września początkowa nie skorzystała z "oferty", tylko jak zwykle raz dziennie przychodziła coś przekąsić. Ale jak zrobiło się
#bank #zwiazki #pieniadze
Dla dobrego zdrowia mentalnego mężczyzny i ogólnego dobra waszego związku polecam osobne konta bankowe.
To z prywatnego konta się nie da? Wyliczacie sobie każdy grosz, kto i na co wydał na kogo?
@DMiros: lekturę for dla osób w trakcie rozwodu...
W banku da się dopiąć kogoś do swojego rachunku nawet bez aktu małżeństwa czy pokrewieństwa. W niektórych bankach w formularzu będzie opcja do wyboru „partner”, „partnerka”
Najszybciej pójdzie Wam z kontem revolut gdzie oboje podepniecie sobie dane do karty do wirtualnego portfela.
I tak idąc na zakupy do domu płacisz telefonem, kupując sobie kosmetyki własną kartą. To chyba najszybsza i najmniej formalna opcja.
@PEKLONIKON ty k---a normalny jesteś? wydaje mi się, że nie.
No jestem nie normalny. Gdybym chciał kupić krzesło z Ikei za 200 zł i bolała by mnie d--a, że muszę za wszystko zapłacić to po prostu ustaliłbym z partnerką, żeby tą połowę mi oddała.
Po co ta pajacerka ze wspólnymi kontami?
z różową po ślubie miałem konto wspólne z dwoma kartami, wypłaty lądowały tam, wspólnota majątkowa, nikt nikogo nie rozliczał
jeśli nie jesteście po ślubie to widzę to tak że:
każdy ma konto osbiste, na które ląduje wypłata
zakładacie konto wpsólne na które przelewanie % zarobkó, lub