Aktywne Wpisy

Damasweger +1560
W marcu 2019 jechałem 300 km na pierwszą randkę, a dziś z tą dziewczyną bierzemy ślub xD Tego bym się wtedy nie spodziewał. Dziękuję wszystkim za ówczesne plusy, słowa otuchy, wyzwiska i demotywację. Stres chyba wtedy miałem większy, niż dziś...
#randkujzwykopem #slub
#randkujzwykopem #slub

masz_fajne_donice +332
Tęsknię za wykopem z początku wojny gdzie ludzie rozumieli jak korzystne jest dla nas istnienie niepodległej Ukrainy.
Teraz główna #!$%@? że Ukraina powinna się poddać Rosji i nie ma sensu dla nich ginąc za kraj.
Piszą głównie Polscy patrioci - korwinowcy. Znaczy się tak też by Polski bronili w razie zagrożenia.
Jak nieśmiało wspomniałem że na Ukrainie nie chcą rozbiorów jak Polska kiedyś to odpowiedź polskiego patrioty:
Teraz główna #!$%@? że Ukraina powinna się poddać Rosji i nie ma sensu dla nich ginąc za kraj.
Piszą głównie Polscy patrioci - korwinowcy. Znaczy się tak też by Polski bronili w razie zagrożenia.
Jak nieśmiało wspomniałem że na Ukrainie nie chcą rozbiorów jak Polska kiedyś to odpowiedź polskiego patrioty:
Ukraina to sztuczny kraj ktory

#pytanie #gry #windows #it #komputery
#informatyka
Szukam. Spraawdziłem te
https://www.gameburnworld.com/gp/gamefixes/kingsbountythelegend.shtml
ale bez skutku
Właśnie chciałbym uniknąć podłączania napędu kablem za każdym razem
https://allegro.pl/oferta/adapter-usb-slim-sata-ssd-dvd-gembird-11835823815
standard to chyba slim sata czy cos takiego
Masz rację, że wystarczy adapter do napędu optycznego <-> USB. - ale nie taki.
Jego koszt 10 zł wydawał mi się bardzo niewiarygodny.
Ten akurat kosztuje 32 zł - ale to i tak nie zmienia faktu, że nie zadziała.
Chcesz wiedzieć dlaczego?
jak widzisz wyzej rzucilem chlopu zeby sciagnal scracowana wersje i wyciagnal sobie same exe.
Kluczowym zdaniem, które napisałeś - a ja inaczej przeczytałem to:
Chodzi o napęd laptopowy, a zrozumiałem, że chodzi o napęd z komputera stacjonarnego.
Nie wiem jak to wygląda w laptopach - ale napędy optyczne z komputerów stacjonarnych wymagają napięcia zasilania 12V i 5V.
Z USB dostarczyć można jedynie 5V napięcie zasilania.
Dlatego widząc ten adapter, który niema dodatkowego zasilacza -
pozdrawiam, i zycze mniej bicia piany wiecej czytania ze zrozumieniem. no i stestowanie malych napedow taka przejsciowka.
widzę że akurat jest tez promocja na steam za 6zl ;).
choć odzywa się mocna cebula, że skoro mam oryginalna płytę...