Wpis z mikrobloga

Na ten sezon borówkowy, jak już nacieszycie się drożdzówkami, BARDZO BARDZO polecam przepis na ciastko, które w języku angielskim sklasyfikowane jest jako "blueberry buckle". Naprawdę proste ciastko idealne dla fanów tekstur (ja kocham jak mi coś chrupie w jedzeniu). Ja nie lubię wypieków, które mają milion warstw, kremy, galaretki, bakalie i różne takie rzeczy. Rzadko w ogóle robię ciasta, skupiam się raczej na bułeczkach, chałkach, babkach cytrynowych, takich rzeczach.
Ale tutaj to był hit: bardzo wilgotne ciasto, ekstremalnie chrupiąca kruszonka, zrobiłam po raz pierwszy i zniknęło w kilka godzin za pomocą kilku osób. Naprawdę, naprawdę - róbcie :D W komentarz będzie moje zdjecie

Film z przepisem

Ja dałam troche mniej owoców, bo się bałam, czy to wytrzyma, i moim zdaniem było idealnie. W przepisie jest 680 gramów, ja dałam chyba jakieś 550.

#pieczzwykopem #bojowkapiekarska #dziendobry #gotujzwykopem
BarkaMleczna - Na ten sezon borówkowy, jak już nacieszycie się drożdzówkami, BARDZO B...

źródło: maxresdefault

Pobierz
  • 4