Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fichtner: Tak było, ja np byłem tym Bośniakiem i w imieniu mojego narodu dziękuję Pisowi za świetną robotę i zazdroszczę Polakom rządu.

Tak trzymać panie obajtek!
  • Odpowiedz
@Fichtner: To tylko dowodzi że ludzie kierują się chwilowymi emocjami. Większość z tych ludzi miało i ma znikomą wiedzę na temat Polski i jak ogromną transformację ten kraj przeszedł od roku 1990. Oni wciąż zyją obrazami z lat 90 kiedy kolejki z PL ustawiały sie na granicy żeby zbierać u niemca szapragi. Takie połączenie ignorancji, leczenia własnych kompleksów i wyparcia faktów że taki Berlin czy Bruksela zaczynają przypominać kraje muzułmanskie;)
  • Odpowiedz
na koniec Ukraincy

- No tutaj to reakcja na samo powiedzenie, że jest się z Polski jest "OOO z Polski, dziękujemy wam..",

@Fichtner: byłem jakiś czas temu na dyskotece, poprosiłem do tańca dziewczynę, ta zapytała czy jestem z Polski z wyraźnym wschodnim akcentem, a jak powiedziałem że tak to mi bez pytania wsadziła jęzor w gębę xD to był miły wieczór #wartopomagac xd
  • Odpowiedz
Serbowie, Bośniacy, tutaj zgoła inna sytuacja, w ich oczach jesteśmy postrzegani jako pies USA, jako kolejny kraj którym się bawią Stany, mówią ze nas finalnie zniszczą, wyssają i pozostawią Rosji, a w zasadzie to nie powinniśmy wychodzic ze wschodniej strefy wpływów. Sami mają dużo żalu do amerykanów za lata 90.

@Fichtner: Ja się trochę dziwię, że oni nie mają żalu do Rosji, bo wtedy zapewniała ich, że ich poprze i
  • Odpowiedz
@Fichtner: tak było, mam znajomych z Nowej Kaledonii i ciągle przeżywają jaki mamy wspaniały rząd i ile robimy dla Ukrainy, nie to co ich
  • Odpowiedz
@Fichtner: To ciekawe, w 100% się zgadzam z tym co napisałeś, zwłaszcza jeżeli chodzi o Niemców. Aktualnie jestem w podróży służbowej w Portugalii (pierwszy raz w życiu odwiedzam ten kraj). I dokładnie tak jak przedstawiłeś, Portugalczycy zaczynają nam zazdrościć kwestii ekonomicznych, bardzo chwalą sobie nasz kraj. Są pod mega wrażeniem jeżeli chodzi o infrastrukturę i to jak Polska goni do przodu w każdej tak naprawdę kwestii. No i kolejna sprawa,
  • Odpowiedz
@Fichtner: Masz rację, dwa zastrzeżenia:
- To chwilowa emocja, jak opadnie to ludzie zainteresują się innym krajem
- Obywatele nas lubią, rządy mają w dupie i wykorzystują instrumentalnie często plując w twarz xD
  • Odpowiedz