Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam 19 lat, dopiero skończyłem liceum (co z resztą okazało się błędem, na studia nie mam chęci ani pieniędzy) i po maturze na miesiąc pojechałem do pracy za granicą. Z pieniędzy które mam wystarczy na jakieś 2 miesiące, myślicie że jak tylko znajdę jakąś pracę to mogę się wyprowadzić? Macie jakieś rady co zrobić? #doroslosc #wyprowadzka

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim Gdzie wyprowadzić? Do wynajmowanego pokoju i szukać dwa miesiące jakiejkolwiek pracy tracąc całe oszczędności? Poszukaj pracy, jak ja znajdziesz to znajdź pokój do wynajęcia. Wiem. Każdy by chciał kawalerkę, ale początki po szkole są ciężkie, a na kawalerkę będziesz potrzebował większych pieniędzy plus kaucji i byc może zaskoczą cię w tak młodym wieku wszystkie koszty mieszakania (czynsz, media, co jakiś czas podwyżki, nieplanowane wydatki, internet, telewizja blablabla). Mając pracę i
  • Odpowiedz
@Dabliuem: z tym helpdeskiem to już nie jest tak łatwo ogólnie rynek it to nieźle walnął ostatnio wszędzie szukają specjalistów albo midów, teraz nawet na helpdesk to chcą specjalistę z 3 latami doświadczenia plus najlepiej by miał wykształcenie kierunkowe
  • Odpowiedz
@Steczny: wiesz jak ja zaczynałem? Na początku nie ważny jest chajs tylko to aby się zaczepić i liznąć doświadczenie. Zawsze tak jest. Radzę aplikować gdziekolwiek do IT/callcenter orange i po roku iść dalej.
  • Odpowiedz