Aktywne Wpisy

mickpl +394

acpiorundc +69
Przy okazji budowy CPK rząd powinien wykupić ziemię wzdłuż nowej linii kolejowej ciągnącej się z CPK do Warszawy. Następnie wybudować w "polu" stacje kolejowe i obok zacząć budować mieszkania, które będą po max 6-8k zł za m2. 100m2 mieszkania powinny być po 600-800k max. Dojazd do centrum będzie wynosił od 20 do 30 minut. Niebieskie kółka dodałem sam do potencjalnych nowych stacji kolejowych. W obrębie 1,5km od stacji powinny same bloki powstawać

źródło: Zrzut ekranu 2025-04-26 o 12.54.19
Pobierz
Mirunie, pytanko za 100 punktów mam. Otóż mój chrzestny, stary kawaler, parę lat temu dzwonił do mnie i pytał się mnie o mój pesel. Nie wiedziałem o co chodzi, ale podałem. Potem kilka m-cy później wpadłem na mieście na jego koleżkę-sąsiada, był trochę wypity, i on do mnie że chrzestny miał chwilowy kryzys egzystencjonalny po stracie pracy (o czym nie wiedziałem), chciał się wieszać i przed tym zapisał mi połowę swojej chaty (drugie pół drugiemu chrześniakowi), więc ja mógłbym go odwiedzać częściej niż raz na pół roku. Ja wtedy jedno wielkie WTF na twarzy, ale nie dopytywałem się o szczegóły, chwilę jeszcze pogadaliśmy i każdy poszedł w swoją stronę.
Z chrzestnym nie widzę się zbyt często, bo normalnie to mieszkam w wojewódzkim 150 km od rodzinnej wioski. No i tak sobie myślę, bo chciałem załadować się w #kredythipoteczny #kredyt2procent w wojewódzkim, lecz nie wiem czy ja teraz w ogóle nie jestem wykluczony z tego kredytu. Wydaje mi się że nie, bo na logikę ja żadnego przepisywania domu na siebie nie podpisywałem więc oficjalnie nie mam swojej #nieruchomosci. Z kolei bez podpisywania papierów dom mógłbym dostać dopiero na drodze spadku, a wujo jest w niezłej formie jak na swoje 57 lat jest i nigdzie się jeszcze nie wybiera. Jak to wygląda od strony formalnej, o ile mam zdolność w banku to mogę załadować się po same kule?
#januszeprawa
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło:
Pobierz─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz