Wpis z mikrobloga

Obejrzałem 10 minut odcinka z Bernatowiczem na kanale sportowym i to jest jakiś obłęd. Zgadnijcie, kogo mamy w roli głównej. Oczywiście Lazara, Meiera i niestworzone historie. Naprawdę rzeczy nieprawdopodobne, a w komentarzach zachwyt. Mam nadzieję, że @trozek zostanie zaproszony na konfrontację i będzie przykładem rozsądku, że UFO to ciekawy temat, ale trzeba do tego podchodzić z chłodną głową. Bo to, co robi Bernatowicz, to jakaś kpina, a dawanie mu większej platformy do siania tych farmazonów tylko ośmiesza temat, no ale talentu do opowiadania tych historii, to nie można mu odmówić.

https://www.youtube.com/live/3CqpFvhKtok?feature=share&t=4289
Dobrze się składa, że od jakiegoś czasu zbieram kwity właśnie na Meiera ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#ufonapowaznie #ufo #kanalsportowy
Heekate - Obejrzałem 10 minut odcinka z Bernatowiczem na kanale sportowym i to jest j...

źródło: Screenshot_20

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie jestem jakimś fanem Bernatowicza ale należy mu oddać, że człowiek od lat jest niezmienny jeżeli chodzi o swoje poglądy a i dołożył swoją cegiełkę do tematyki UFO, jako jedyny w PL miał audycje na ten temat kiedy w tym kraju żadnych tego typu informacji nie bylo
  • Odpowiedz
@Heekate: Ja zauważyłem, że tego typu wywiady na popularnych kanałach nawet jeśli opowiadają dyrdymały to odbijają się pozytywnym echem i popularyzują temat. To samo było z wywiadem u WIP Bros, facet który tam był powiedzmy sobie był lekko odklejony ale spopularyzował temat. Także sam nie wiem co myśleć na temat tego typu wystąpień, bo sprawiają że temat nie jest już tak bagatelizowany.
  • Odpowiedz
@Heekate: Z Meierem jest prosta sprawa. On był oszustem, to wiadomo. Ale w Polsce wyszły chyba 2 ksiązki na ten temat, opisujące go z dobrej strony. Pan Bernatowicz przeczytał, i uwierzył w te brednie, ale nie chciało mu się zgłębić tematu. Meier podaje się bowiem za wcielenie Jezusa, znalazł zaginioną Ewangelię i sfotografował pterodaktyla. I o tym Bernatowicz opowiada w czasach, kiedy na świecie dokonuje się Disclosure :) On się
  • Odpowiedz
@Heekate: transcendentalne podejście Bernatowicza w poszukiwaniu rzeczy nie pochodzących z tej ziemi tez jest potrzebne Fakt w obliczu obecnych danych i dalszego biegu w temacie UFO większy research z jego strony był by mily
  • Odpowiedz
@Heekate: Dziwi mnie też jedna rzecz, a mianowicie to, że p. Bernatowicz przy calym moim ogromnym szacunku za jego działania popularyzatorskie popełnia bardzo dziwne ruchy.
1. Brak ukazania jakichkolwiek dowodów na większość przypadków UFO i omawianie ich tylko ze strony zwolennika tego typu historii.
2. Celowe? nieomawianie pewnych przypadków negujących jego kilka opinii(np. zupełnie pomija postać Davida Grusha, ale już taki bajkopisarz jak Billy Meier to jest super)
3. Zbyt
  • Odpowiedz
@Heekate: jako nastolatek bardzo mnie taka tematyka interesowała, a Bernatowicz mówił rzeczy bardzo przekonujące. Wtedy mi to imponowało, ale z czasem zacząłem powątpiewać i coraz bardziej skłaniać się ku racjonalnym wyjaśnieniom fenomenów, które opisywał. W zeszłym roku przypadkiem obejrzałem taki wywiad i odniosłem wrażenie, że gość jest wręcz odklejony. Jednak trzeba przyznać, że podobnie jak Jacek Bartosiak ma bardzo miły głos i dobrze się go słucha.
rojberwlaczkach - @Heekate: jako nastolatek bardzo mnie taka tematyka interesowała, a...
  • Odpowiedz
Z tego co awizował, strzelam, że będzie uderzał w tematy OOBE i reinkarnacji. Jak ktoś się tym interesuje można to wyłapać. W podróżach poza ciałem, na innych wibracjach z tego co pamiętam nikt nie neguje obcych, a nawet podobno się ich spotyka. Niestety sposób w jaki to robi totalnie mi nie podchodzi, chociaż go rozumiem na swój sposób.
  • Odpowiedz
@Heekate: Jest całkiem długi materiał, gdzie panowie rozprawiają się z Meierem. Dziwi mnie tylko, że Bernatowicz w to wszystko wierzy, jakby nie miał dostęp do podstawowych materiałów w sprawie, w której niby jest ekspertem.
tonton_ - @Heekate: Jest całkiem długi materiał, gdzie panowie rozprawiają się z Meie...
  • Odpowiedz