Wpis z mikrobloga

Czy jest jakaś opcja na pozbycie się Funboxa 6 i zastąpienie go np. jakimś ONT + własny router?

@login_zajety_sic: no jest, ale ONT musi ci dac twój operator (orange), nie ma takiej możliwości byś go kupił sobie sam i podmienił. Dzwoń na infolinię i kombinuj jak ich przekonać, żeby ci wymienili tego funboxa na ONT.
  • Odpowiedz
@Jarek_P: Spuścili mnie na drzewo przed chwilą, konsultant nie jest w stanie wystawić zlecenia na instalacje ONT.

Ich bot Max na samym początku rozmowy wykrył jakiś problem z Funboxem i umówił wizytę techników, może ich uda mi się przekonać przy okazji na wymianę na ONT
  • Odpowiedz
To zerknij sobie na ten wątek,

@supra107: tak, znam tego typu wątki. Sęk w tym, że znam też trochę strukturę GPONa, może nawet trochę bardziej, niż trochę i pozostanę przy swoim zdaniu.
Metody pokazywane w tego typu wątkach może nawet zadziałają. Jednakże będą działać do najbliższej aktualizacji softu od strony operatora, co w przypadku urządzeń GPON jest procesem w miarę częstym, gdzie takie klonowane urządzenie soft nieprzeznaczony dla niego zwyczajnie
  • Odpowiedz
może ich uda mi się przekonać przy okazji na wymianę na ONT

@login_zajety_sic: poczytaj w sieci, jakie argumenty działają, może przygotuj argumenty dodatkowe. Jakaś konieczność zamknięcia ONT w szafie teletechnicznej i wyniesienia accesspointa w inne miejsce może pomoże. A może flaszka z czymś dobrym...
  • Odpowiedz
@Jarek_P: Spróbuje ich ugadać żeby dali ONT ponownie bo wcześniej miałem ONT + router, podpisałem umowę z nimi to musiałem zdać ONT i dali mi FB zamiast tego, teraz mam problem z netem więc może to będzie podstawa to podłączenia ONT bo na FB net nie działa stabilnie.
  • Odpowiedz