Wpis z mikrobloga

Jest tutaj w ogóle jakiś zadowolony konsolowiec? Zauważyłem, że na tagach związanych z Xbox/Playstation ciągle ktoś narzeka na politykę, firmy, na ceny gier, na fpsy, na daty premiery, na ograniczenia, na opłaty dodatkowe, na to, że jakaś gra nie jest już exclusivem albo, że jest ale na inną konsolę i setki innych rzeczy, których nie rozumiem bo nie przepadam za konsolami.
Wygląda mi to na jedną wielką męczarnię.
#pcmasterrace #gry #xbox #playstation #konsole
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kidi1: Na Xbox ani trochę nie narzekam. Konsola tańsza niż przeciętna karta graficzna do PC, Game Pass za grosze, czasami jakaś dodatkowa gierka z Argentyny.. Wszystko startuje w ciągu kilku sekund i po prostu działa z kanapy przy browarku.
  • Odpowiedz
@kidi1: melduję się ja, zadowolony konsolowy i zadowolony gracz ogólnie. U mnie kluczem jest posiadanie każdej platformy: SteamDeck, PS5, XSX, Switch Oled, Oculus Quest 2, plus masa retro rupieci typu trzy sztuki 3DSa, WiiU, Wii, dwie sztuki PSP… No długo by wymieniać ;) Niby wydatek duży, ale zwraca się w tym, że zamiast jednej platformy mam dostępnych kilka na których są promocje na gry. Jestem też wyjątkiem który nie twierdzi
  • Odpowiedz
@kidi1 zadowolony z konsol od 2008 , Xbox 360, ps 3, Xbox one , series x oraz Nintendo switch oraz okazyjnie ps 4 jak pozyczalem od brata zeby ograc god of war czy tlou 2. Głównie xbox uzywam bo zebralem wielka kolekcje gier i duzo znajomych . Dlugo bylem pc graczem ale wygrala wygoda grania z kanapy. Najmnie korzystam ze switcha bo prawie od roku leży w etui i tylko laduje
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@GrubyKrisu1991 Ładujesz baterię żeby utrzymać 2 kondycji? Kazda bateria ma ograniczoną ilość cykli ładowania, więc chyba otrzymasz efekt odwrotny do zamierzonego.
  • Odpowiedz
Jest tutaj w ogóle jakiś zadowolony konsolowiec?

@kidi1: Ja jestem. Walą mnie te przepychanki Sony i Xbox. Kupiłem Xboxa bo na premierę trzeba było mieć szczęście by kupić PS5 w normalnych pieniądzach. I tak już z nim siedzę prawie 2 lata. Uważam, że GamePass jest super, doceniam czasami Xclouda. I ogólnie wszystko jest spoko.
  • Odpowiedz
@kidi1 Od 2015 jestem graczem głównie xboxowym, choć mam jeszcze Switcha i ps5. wcześniej grałem na pc , do którego już nie mam zamiaru wracać. Exclusivy to ogrywam głównie na Switchu. Zamiast narzekać na tagach, to po prostu w wolnych chwilach gram i odczuwam z tego frajdę. Jak ktoś jest sfrustrowany to zawsze znajdzie powód do narzekania ewentualnie szkalowania opozycji konsolowej ( ͡º ͜ʖ͡º). Chociaż z
  • Odpowiedz
  • 0
@Benzoesan: Absurdalne ceny kart były spowodowane Bitcoinem i innymi kryptowalutami co już mija i ceny kart spadają teraz mocno. Dyski też są śmiesznie tanie. Co do cyfrowych produkcji to na naszym polskim GOG masz DRM free i możesz sobie grę nawet nagrać na płytę. Zauważ, że na konsolach też rośnie sprzedaż dystrybucji cyfrowych i kwestią czasu jest wyparcie płyt.
  • Odpowiedz
@Kaolin28: zwykła 24-godzinna doba wystarcza jeśli się pracuje zdalnie i nie traci czasu na dojazdy (zysk 2 godziny dziennie) i w ogóle nie ogląda telewizji. Już samo to daje dodatkowo jakieś 3-4 godziny dziennie na cokolwiek się chce ;) Co nie znaczy że zajmuję się tylko i wyłącznie graniem. Są wekenedy po jakiejś wyczekiwanej premierze że siedzę po ponad 8h przed konsolą, a są i takie dni że pogram w
  • Odpowiedz
@Antosh: A i jeszcze w sumie jedno mi przychodzi do głowy – jeśli chodzi o same gry to zmieniłem proporcje i dużo mniej gram w jakieś multiplayery online, a częściej sięgam po zamknięte historie dla pojedynczego gracza. Gry typu WoW czy nawet Fortnite są jak pułapka, bo nie mają określonego końca. Chociaż w WoWa kiedyś ostro grałem i czasem tęsknię.
  • Odpowiedz