Wpis z mikrobloga

Chce przenieść numer z play do fakt mobile, jak to zrobić? obecnie mam ofertę play na karte, gdy wchodzę w play24 i w oferty, zmiana taryfy - to nie ma tam takiej opcji żeby przejść do fakt mobile, ktoś to robił? #pytanie #play #telefony
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Potezny_Odyniec: jakieś info może? Śledzę forum telepolis i powoli tracę nadzieję, że najbliższym czasie cokolwiek się zmieni...

"Przecież to logiczne jest, Play szuka oszczędności gdzie się da, czasy się zmieniły i nie może być tak żeby minuta w fakcie kosztowała 15 groszy, a w Play 79 groszy, za duża rozbieżność, nikt do biznesu dokładać nie będzie.
Nie jestem jasnowidzem ale będą tak kombinować ze wszystkim, tu raz kodu nie podamy
  • Odpowiedz
Ja się męczę i u mnie nie działa - taryfa FPnK - próbowałe, przejść na jakąkolwiek ale ciągle komunikat o błędzie.. Docelowo chciałem przejść na Fakt Mobile..
  • Odpowiedz
@Darthal: @mp107 @Potezny_Odyniec @RyanWolf @byrrt

Jak ktoś z was będzie przechodził z Play do Fakt jeszcze raz na np. nowej karcie, to możecie sprawdzić tą cebulę na ważność konta bez ograniczenia:

https://wykop.pl/wpis/78716283/play-faktmobile-telekomunikacja-cebuladeals-tl-dr-

Bo ja już nie mogłem się doczekać i przeszedłem docelowo na Fakt.
@mk321 +1
#play #faktmobile #telekomunikacja #cebuladeals

tl;dr: chyba znalazłem sposób na nieograniczoną długość ważności konta xD

Chciałem mieć numer w Fakt Mobile. Nie można nigdzie dostać takiej startówki. Ale jest sposób, żeby przejść z Play.

Robię
  • Odpowiedz
@byrrt: mi się udało przed chwilą.
1. Kupno Play (miałem jakąś taryfę Formuła).
2. Przejście na Play na Kartę 3.0 kodem *163# (a potem 1 w odpowiedzi).
3. Poczekanie chwilę (sprawdzasz czy już przeszło *111*49*1#).
4. Jak już, to przejście do Fakt kodem: *163*12#.
5. Sprawdzasz czy już *163*12#.
  • Odpowiedz
@Potezny_Odyniec no właśnie nie sprawdziłem (chciałem sprawdzić, ale było, że "musisz odczekać 20 minut" i już nie wytrzymałem i przeszedłem docelowo do Fakt). Teraz już po przejściu jak patrzę na Play24 to zgadza się z tym co jest pod *101#, więc zgaduję, że byłoby tak samo.

Ale wątpię, że Play by coś takiego umożliwił. Ktoś pisał że "przy przechodzeniu na taryfę, odczekaj 24h, żeby się ustabilizowała". Może to "bezterminowe" by zniknęło
  • Odpowiedz
Sposób opisany przez mk321 nadal działa. Nie potwierdzam jednak bezterminowej ważności konta / środków po zmianie na Play na Kartę 3.0. W play24 wyglądało to tak:

Przed zmianami (taryfa: Play na kartę Rok ważności konta): Data ważności połączeń wychodzących / środki: do 02.02.2025
Po zmianie na Play na Kartę 3.0: Data ważności połączeń wychodzących / środki: do 28.02.2025 (czyli przedłużone do 30 dni od zmiany)
Po zmianie na Fakt Mobile: Data ważności
  • Odpowiedz
@GrzegiLew: Potwierdzam, sposób cały czas działa. Dziś udało mi się przejść do FM kodem. Dziś, po przeniesieniu numeru, starter został aktywowany, na nim była taryfa PnK 3.0. Tylko musiałem czekać z pół godziny od aktywacji, zanim kody USSD zaczęły przechodzić.
  • Odpowiedz