Wpis z mikrobloga

@enzojabol: Przy Wi-Fi to normalne. Jesli podlaczysz sie po kablu to masz realny transfer. Mialem ten sam problem, polecam dokupic zewnetrzny router wifi od netgeara.
  • Odpowiedz
@TedUnabomber666: To też ciekawy problem, bo mijają 2 tygodnie od "zawarcia umowy" (które wyglądało tak, że konsultant zapytał moją dziewczyną na którą jest abonament czy chce tę i tę ofertę a ona powiedziała "ok" i do dziś żadnego papiera nie dostaliśmy). Poza tym konsultant jasno powiedział i mam to nawet nagrane, że standardem jest 80% deklarowanej wartości a jeśli dłuższy czas utrzymują się niższe prędkości to jest coś nie tak.
  • Odpowiedz
@xxcuzzme: Bez problemu da się tyle wyciągnąć na wifi, przerabiałem to, port lan routera ograniczał prędkość do właśnie okolicy 100 megabitów/s. Nawet wrzucałem screeny na mikro, możesz poszukać jak chcesz
  • Odpowiedz
@vesterr: tp-link mr3420 z openwrt i dobrze skonfigurowaną kartą i routerem. Poszukaj moich postów na mikro, to się przekonasz, bo wrzucałem screeny jakoś w okolicach sylwestra/nowego roku
  • Odpowiedz
@vesterr: Jak masz n 300 megabitów/s to powiedzmy 50% z tych 300 powinno być, przy jednym sprzęcie podpiętym przez wifi, no może w realnych warunkach trochę mniej. Kluczem do sukcesu jest ustawienie szerokości kanału na 40 mhz zarówno w routerze jak i na karcie, a do tego zmiana kanału na najmniej zasyfiony. Przeczytajcie ten mój wpis: http://www.wykop.pl/ludzie/wpisy/piotreek88/strona/5/ Znalazłem screen (robiony w innym pokoju niż router stoi):
p.....8 - @vesterr: Jak masz n 300 megabitów/s to powiedzmy 50% z tych 300 powinno by...

źródło: comment_MJgAq17jtFqyvONupMjaMxWjXC3Z4233.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz