Wpis z mikrobloga

@Tulky: To "takie coś" nie naprawi Ci Twoich problemów ze stopami. Stopy to jest kolokwialnie mówiąc głównie funkcja - więc ćwiczenie odpowiednich mięśni w odpowiedni sposób (czyli wykonywanie takich ruchów, w pełnym ich zakresie, z kontrolowaniem każdej fazy oraz świadomym napinaniem na końcu każdej z nich danego mięśnia, za które one odpowiadają, jeszcze WOW z dodatkowym oporem zewnętrznym dla większego pobudzenia neuronalnego) "naprawi" Twoje problemy ze stopami.
Rada - nie potrzebujesz
  • Odpowiedz
Bo mam problemy ze stopami podczas biegania.

@Tulky:
ale jakie problemy? moze kup sobie jakieś fivefingersy czy inne barefooty i pobiegaj w ten sposób?
  • Odpowiedz
@Tulky: ostatnio widziałem badania i trend ze całe platformy jak bosu, beret itd to tylko w początkowej fazie rehabu po kontuzjach.
Jak chcesz naprawić stabilność i sile stopy to napraw całe ciało, jego dysproporcje i słabe strony.
  • Odpowiedz
@bibsz

moze kup sobie jakieś fivefingersy czy inne barefooty i pobiegaj w ten sposób?

Type, to żart? Do tego typu butów trzeba się najpierw stopniowo zaadaptować i mówimy tu o samym chodzeniu. A ty proponujesz gościowi, który już ma problemy ze stopami żeby zaczął w nich biegać? XDDDD
  • Odpowiedz
@srul2016:

i mówimy tu o samym chodzeniu.

LOL. Miałem problem, założyłem na nogi, pobiegałem, się zaadoptowałem, nauczyłem jak sie poprawnie biega a problem minął. Nikt nie każe mu robić wielkich dystansów w ten sposób, nie chodzi o zamianę zwykłych butów na barefoot ale chodzi własnie o ćwiczenie.

Ja wiem ze w temacie bezpieczeństwa wszyscy maja teraz totalnego #!$%@? ale naprawde - rzeczywistość nie jest aż tak straszna, a my aż tak
  • Odpowiedz