Aktywne Wpisy

kubanfs +146
#famemma 100% zadowolenia kto chce link do team zostawia plusa

Hug0Stiglitz +1470
Jacek Jaworek ukrywa się już ok 800 dni.
ZAPLUSUJ TEN WPIS a zawołam Cię jeśli Seba Waldemar „szybkoalebezpiecznie” Majtczak, zamieszkały w Łodzi przy ul. Tymienickiego 25C/412, syn Violetty i Jarosława „syn był tylko uczestnikiem i dostaniecie pozwy” zamieszkałych w Łodzi przy ul. Zygmunta 129/131 - przekroczy wynik rekordzisty Jacka i będzie ścigany, przez nieudolny wymiar sprawiedliwości przez ponad 800 dni.
#wypadek #bmw #a1 #jacekjaworek #majtczak
ZAPLUSUJ TEN WPIS a zawołam Cię jeśli Seba Waldemar „szybkoalebezpiecznie” Majtczak, zamieszkały w Łodzi przy ul. Tymienickiego 25C/412, syn Violetty i Jarosława „syn był tylko uczestnikiem i dostaniecie pozwy” zamieszkałych w Łodzi przy ul. Zygmunta 129/131 - przekroczy wynik rekordzisty Jacka i będzie ścigany, przez nieudolny wymiar sprawiedliwości przez ponad 800 dni.
#wypadek #bmw #a1 #jacekjaworek #majtczak

Zdecydowanie spadkowy tydzień i drugi od maja szybki zwrot po wyznaczeniu nowych maksimów kwestionuje zakupowy apetyt popytu na obecnych poziomach. Rynek wraca do ram trwającego od kwietnia trendu bocznego lecz na pięć sesji przed zamknięciem czerwca, wymowa całego miesiąca robi się zdecydowanie podażowa.
Pięć spadkowych dni z rzędu to nieczęsty obrazek - ostatni raz widziany na szczycie w czerwcu 2022, a wcześniej przy maksach z listopada 2021. Z perspektywy tego interwału połamały się linie trendu kreślone od września i grudnia 2022 w różnych wariacjach, a przede wszystkim w cenach zamknięcia. Trzyma się tylko jedna, wolna linia po minimach od grudnia (zielona pogrubiona). Okolicznością łagodzącą dla byków jest utrzymanie kursu w zakresie konsolidacji, ale bez szybkiego odreagowania ewentualne zejście na wolną linię trendu będzie już oznaczało wyjście dołem z wolnego trendu wzrostowego i z trzymiesięcznego trendu bocznego.
Jeśli zestawimy to z wykresem miesięcznym i bardzo wyraźnym cofnięciem po wyznaczeniu nowych szczytów (a DAX najczęściej odwraca się na dwóch, rzadziej trzech górnych cieniach świec miesięcznych), to podaż łapiąca wiatr w żagle mogłaby zepchnąć kursy w kierunku marcowego dołka i okolic 14800.
Rozegranie takiego wariantu po krótkiej stronie przy wybiciu w dół raczej nie będzie łatwe, bo podwyższona zmienność i długie dolne cienie widoczne na H4 to wystawianie się na ryzyko czyszczenia nawet szerokich stoplossów. Grając S przy 15848, stop musi mieć minimum 120 punktów (ewentualne przeniesienie na BE przy 15710) TP 14848 - to jazda na co najmniej dwa tygodnie, warta rozegrania z powodu dobrego stosunku zysk/strata, ale szybko do wycięcia jeśli rynek wróci do ruchu w horyzoncie. Drugi pomysł na S, to poczekanie na trzeci górny cień i S według pomysłu z poprzedniego tygodnia – 16584, SL 50 pkt, TP 16270.
Przy okazji H4 warto zerknąć jak posypało się wsparcie – spadek wyhamował w okolicy 16200, lekkie podbicie i później zjazd do pełnego zasięgu złamanej RGR. Potencjalna opcja ratunkowa dla byków to utrzymanie konsolidacji po wykonanym zasięgu i utrzymanie powyżej 15800. Kusi tu zagrywka L przy 15817, jednak przyzwoity stop musiałby mieć koło 180 punktów, więc odpuszczam, ale na zaprojektowany kanał będę zwracał uwagę.
Osobiście w ubiegłym tygodniu miałem 20 zamkniętych transakcji intra, na których zarobiłem 155,5 punktu (8 strat, 6 BE, 6 zyskownych). Mam też jedną otwartą pozycję krótką z piątku po 15980 ze stopem na BE i celem na 15782.
#gielda #inwestycje #smiesznekreski #dax
Chciałbym umieć w magiczne kreski.
@Wookie2020: One nie są magiczne, "magiczny" jest tylko stosunek zysk/strata przy planowanych trejdach. Moment, w którym zaczniesz traktować to jak przewidywanie przyszłości, albo "pewniaczki", to moment, w którym to całkowicie traci sens.
dalej wierze w 14300
@a-l_d: To nisko ten hak( ͡° ͜ʖ ͡°)