Wpis z mikrobloga

Ech i znowu powrot do tych nudnych relacji z pierwszowojennych bojow o muchosrańsk i piździszew. Znowu mielenie miesa miesiacami. Gdzie blitzkrieg, upadek francji, bitwa pod gazalą, operacja bagration. Chociaz te naddniestrze by zajeli. Mi jako wykopkowi odbiera to tylko radosc z czytania jak to ruscy dostaja w łeb, ale gdybym byl ukrainskim zolnierzem I walczyl jak pod Cadorną w 9 bitwie o Isonzo (np bachmut, a niektorzy walcza przeciez juz od 2014), to bym sie ku*wa pochlastał. Nie mowie juz o ruskich nieudacznikach ale im zycze jak najgorzej.
#ukraina
  • 2
  • Odpowiedz
@SUBAGAZI: Ojoj, biedny wykopek, za mało emocji mu wojna sprawia przed klawiaturą( ͡° ʖ̯ ͡°). Koniecznie napisz zażalenie do ruskiego i ukraińskiego MON'u, że nie zabiją się wystarczają ciekawie jak te 80 lat temu.
  • Odpowiedz
  • 7
@opad: nie zrozumiales o czym mowie, przeciez sam napisalem ze ja na tym nic nie trace. Ale zycie traci tysiace ludzi. Poczytaj sobie o froncie zachodnim w I WŚ I zdobyciu francji w 1940, zwroc szczegolna uwage na liczbe ofiar. Nie wiem jak silni psychicznie, glupi badz zastraszeni sa ci zolnierze. Wiem, ze ja nie dalbym rady. Wierzylem w glebi serca, choc rozum podpowiadal inaczej, ze po tej awanturze, ten kto
  • Odpowiedz