Wpis z mikrobloga

#wot wróciłem do wota po latach przerwy i niestety przygodę kończę ponownie. Wg jeszcze bardziej zapędziło się w kozi róg. Cały model biznesowy opiera się na sprzedaży konta premium /wot+ dlatego nie będzie żadnego rebalansu czołgów, rebalansu amunicji. A to jest największy problem nierównych bitew i 4 minutowych. Jak wot startował mogłeś grać bez premium i robić piękne wyniki wn8 dziś jest to niemozliwe. Bez premium nie zrobisz dobrego wn 8 bo musisz walić goldem na prawo i lewo do tego najlepiej jeszcze złote zestawy. Ja się na to nie pisze bo nie mam ochoty cały czas płacić plus nie mam frajdy rozwalajac w ten sposób niedzielnego gracza. l. I mówię to z perspektywy wieloletniego dobrego - fioleta. Ubolewam nad tym że brak koncepcji zniszczył świetną grę
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Cały model biznesowy opiera się na sprzedaży konta premium

@marcin-kolecki: Szokujące, że prywatna firma chce sprzedawać swoje usługi za pieniądze! Do czego to dochodzi. Inne firmy rozdają swoje produkty za free i cieszą się szczęściem klientów. Wypłaty pracowników, utrzymanie serwerów, praca nad nowymi czołgami (oczywiscie premium) - to nie są żadne koszty. To są tylko urojenia.
  • Odpowiedz
@Ice_Glaze: ehh nie rozumiesz. Kiedyś konto premium służyło do tego byś szybciej progresował w grze, aktualnie to must have jeśli chcesz utrzymać się na topie. Wydałem na wota duzo i nie mam z tym problemu, wskazuje tylko że ta polityka jest błedna i blokuje rozwój gry w odpowiednim kierunku tak by przychodzili nowi gracze, potwierdza to tylko znacznie spadajaca liczba graci na przestrzeni ostatnich lat
  • Odpowiedz
Kiedyś konto premium służyło do tego byś szybciej progresował w grze

@marcin-kolecki: no i tu masz odpowiedz. Jak nie zależało ci aby szybko wbijać X to grałeś bez premium i WG było stratne. Zysk z gracza = 0 a koszty nadal były takie same. Obecnie każda gra jest płatna lub ukrywa mikro płatności i to samo robi WG. Czy to sie graczom nie podoba - owszem, nikt nie chce byc
  • Odpowiedz
@Ice_Glaze: Nie tu nie mam odpowiedzi ;D poza tym ja nie zadawałem pytania tylko ubolewanie ze WG z własnej głupoty zabija grę. Wystarczyła odpowiednia koncepcją na kwestię mikropłatności tak by ludzie nadal płacili a nie niszczyło to rozgrywki.
  • Odpowiedz
@marcin-kolecki: A na czym mieliby zarabiać porównywalne pieniądze? Na kamuflażach i stylach 3D? Wygląda na to, że koncepcja "pay for better tank" jest dla większości akceptowalna. Podobnie jest z pojazdami premium. Kiedy wychodzi zbalansowana premka to są opinie, że to słabe, że nie warto kupować... Ale jak wypuszczą coś OP to następnego dnia grają tym tłumy.
  • Odpowiedz