Wpis z mikrobloga

Dlaczego północna Polska jest dyskryminowana pod względem występowania burz? Jak co rano sprawdzam prognozy pogody i aktualną sytuację. I co widzę? Znowu burze n--------ą na południu i południowym zachodzie, a na Pomorzu nic. Denerwuje mnie to, bo jest sucho jak na pustyni.
#burza #pogoda #gorzkiezale #gdansk
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jailer Lublin ma tak unikalne położzenie, że tu bardzo mało pada i występuje tyle burz co kot napłakał więc nie marudź. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Jailer

ja wiem, że nie ma na Pomorzu dobrych warunków do powstawania burz, ale to, co się formuje nad Niemcami (a wczoraj było tego dużo, resztki doszły rano nad Polskę) mogłyby czasem skręcić na północ, a nie na południe.

Potężna Odra nas chroni. ( ͡º ͜ʖ͡º)

To nie żart, ponoć jest taka teoria i faktycznie często się sprawdza z burzami idącymi z zachodu.
  • Odpowiedz
@Jailer: rolniczy jutuberzy z pomorza narzekają we vlogach, że od 8 tygodni nie mieli deszczu, i zyski z plonów będą poniżej kosztów które włożyli w uprawę
  • Odpowiedz
@Jailer: Te wszystkie mapy to można sobie wsadzić. Wzdłuż wybrzeża jest tak, że jak w jednym mieście nawala burza i leje za wszystkie czasy to dosłownie 10 km dalej jest bezchmurne niebo.
  • Odpowiedz
@Jailer: dokładnie, ja też wyczekuję deszczu. Przydałaby się taka ulewa z p------------m błyskawicy (sorki Wrzeszcz).
Ostatnio widzę w prognozach jakieś szanse na opady i d--a, co najwyżej pokropi przez chwilę. Jest sucho jak wiór i w dodatku nic nie zmywa tych zasranych pyłków w powietrzu już od ponad miesiąca.
  • Odpowiedz
@Jailer: nom, wszystkich amatorów burz oraz wujowej pogody przez większość roku, zimna i wiatru zapraszam na Śląsk (ʘʘ) Wiecie, że w tym roku dopiero ten wtorek co był, oficjalnie na Śląsku to był pierwszy gorący dzień?
  • Odpowiedz
  • 0
@Jailer Kraków here, właśnie przeszły te chmury nad nami. To jest jakieś nieporozumienie. Chwilę powiało, troszkę pokropiło i poszło dalej, zasadniczo niewiele to dało. Nie ma czego zazdrościć.
  • Odpowiedz
@Jailer: Bo Pomorze to pogodowa kupa z zimną kałużą, gdzie najpóźniej pojawia się wiosna i najwcześniej pozna jesień. Wojewodztwo wiecznej jesieni. Do tego pizga zimnicą i wilgoć, co sprzyja rozwojowi reumatyzmu.
  • Odpowiedz