Wpis z mikrobloga

Wiecie dlaczego nie warto #internet mobilny od #tmobile ? Bo mimo ze internet bez limitow to tak naprawde po przekroczeniu progu trafiasz do grupy ktora tmobile ogranicza argumentujac dobrem sieci i tak od tygodnia moj ping wyglada jak na obrazku. Skladalem reklamacje ale ponoc to wlasnie tak ma dzialac, nie nastapila przerwa w usludze, po prostu ta usluga ma tak c-----o dzialac i wszystko jest ok. Oczywiscie tak dzialac zaczelo dopiero po 30 dniach testowych wiec zostalem z internetem ktory jakosciowo jest gorszy niz neostrada z 2000 roku. A i 5G to tylko na mapkach bo modem 5G nie widzial.

Wiec jak ktos sie zastanawia do nie polecam ( ͡° ʖ̯ ͡°)
pedros - Wiecie dlaczego nie warto #internet mobilny od #tmobile ? Bo mimo ze interne...

źródło: Screenshot from 2023-06-23 00-01-46

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@turbosowa Widocznie masz no limit ktore faktycznie jest no limit, ja na odpowiedz na reklamacje dostalem info, ze i tak duzo sciagnalem w tym okresie wiec internet dzialal i maja prawo przycinac bo dbaja o siec, taki no limit z limitem. Nawet lejek od orange nie byl tak upierdliwy jak pingi po 20 sek
  • Odpowiedz
ze i tak duzo sciagnalem

@pedros: Ile ściągnąłeś tak z ciekawości. Mi kiedyś Play włączył na darmowym LTE od Redbula, ale ciągnąłem wtedy jakieś absurdalne ilości rzędu 1TB miesięcznie i więcej.
  • Odpowiedz
@pedros z ciekawości. ile nabite w miesiąc? Ja robię w centrum #lublin 0,7-1,6 TB miesięcznie i oprócz tego, że to centrum i weekendy przewalone, to jako tako działa, jak na mobilny, a po tym najlepiej nie spodziewać się niczego. A każde prawie moje zgłoszenie to było -10% na 2 miesiące. Niestety nie mogę mieć kabla dlatego muszę się męczyć.
  • Odpowiedz
  • 1
@mango2018: @DeJk_SEBa 1TB to nie sa jakies absurdalne wielkosci, bez przesady, modem na teraz w czerwcu pokazuje 881.48 GB Ja nawet nie oczekuje, ze to bedzie dzialac jak swiatlowod, ale te 20-30mbit i pingi w okolicach 100ms to nie sa to wygorowane oczekiwania nawet jak na internet mobilny. Bardziej mi zalezy na stabilnosci a nie, ze mam calla z klientem i rwie mi obraz i nie dosc, ze klient
  • Odpowiedz
@pedros: Chyba są jakieś problemy z działaniem T-Mobile ogólnie. Dziś teraz np. wcale nie mogę odpalić Discorda czy LoLa, niektóre strony też wymiękają. Już ostatnie 48 godzin niektóre z nich działały wolno, ale jakoś dawały radę. Obecnie po 22 dniach mam pobrane 900 GB, więc możliwe, że obydwoje mamy jakieś narzucone "low priority" od systemu.
  • Odpowiedz
@CoUsT też dziś rano mi nie działał prawie wcale internet, teraz nie wiem bo pracbaza. Zobaczyłem to właśnie też na discordzie, ale chyba nic się nie ładowało. A zasięg 75%. pobrane około 850GB od okresu rozliczenia, a mam chyba koło 2-3 nowy okres.
  • Odpowiedz
@CoUsT: @DeJk_SEBa mam problemy tak samo jak wy, ale w tym okresie rozliczeniowym nie używałem go intensywnie. Ostatnie pół roku to dla mnie tragedia, gdzie ping skacze jak chce a teraz jeszcze coś takiego( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@NuclearBlast: @CoUsT @DeJk_SEBa w zasadzie ciekawe jest to, ze wszyscy wlasnie w okolicach 800-900GB doswiadczamy problemow a np @turbosowa wspomina ze u niego dziala spoko. U mnie tez dzialalo spoko do czasu ale wlasnie ostatnie kilka dni to dramat. W zasadzie utwierdza mnie to tylko w tym, ze no limit to sciema i wprowadzenie w blad bo tak naprawde to ten limit istnieje tylko opisany w umowie
  • Odpowiedz
U mnie wszystko już git i działa jak zawsze, czyli solidny internet od 2 lat. Pewno mieli jakieś problemy przez ostatnie kilka dni.
  • Odpowiedz
  • 0
@brednyk: ja sie zgadzam z Toba, sciagam duzo ale wlasnie po to potrzebowalem tego typu internetu. Majac wczesniej orange ten 1TB bylo mi za malo. Ostatecznie historia skonczyla sie tak, ze prywatnie poprowadzlem ok 100m swiatlowodu i problemy z limitami mi sie skonczyly. Tanio nie bylo ale dziala rakietowo
  • Odpowiedz