Wpis z mikrobloga

Dopiero po kilku latach korzystania z JakDojade w warszawskiej komunikacji miejskiej zorientowałem się, że wcale nie trzeba jak głupi chodzić po tramwaju/pociągu i szukać qrkodu do zeskanowania, tylko wystarczy zeskanować dowolny kod WTP z sieci lub zrobić zdjęcie kodu w dowolnym pojeździe i go później skanować xD To i tak są bilety czasowe przesiadkowe więc bez różnicy gdzie się je zeskanuje.
#warszawa #wtp #transport #jakdojade #iq200 #lifehack
Indoktrynator - Dopiero po kilku latach korzystania z JakDojade w warszawskiej komuni...

źródło: IMG_1059

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@annotate Mam zwykle dwa telefony przy sobie, ale jakbym miał jeden to najwyżej wydrukowałbym sobie QR kod i do portfela wsadził. W tramwaju to jeszcze pół biedy znaleźć kod, ale w pociągach często jest jeden na cały wagon.

@inzynier_robert te bilety czasowe są przesiadkowe, ja nie przyjąłbym mandatu, bo jest bezpodstawny. Jedyny sens takiego mandatu to jakbyś zeskanował kod dosłownie przed samą kontrolą, ale i wtedy pytanie czy mandat miałby
  • Odpowiedz
  • 0
@prytos Ja mam przy sobie służbowy i prywatny, więc dla mnie to dobre rozwiązanie. Wydrukować qr kod i wsadzić do portfela to też dosłownie chwila. Też da się chyba wprowadzić ręcznie numer taborowy, więc nie trzeba skanować
  • Odpowiedz