Aktywne Wpisy

Wrrronika +91
Pobudka!!!
Trzeba wstać do Januszexu i spłacać kredyt!!!
Skończyły Ci się już na żądanie!
Trzeba wstać do Januszexu i spłacać kredyt!!!
Skończyły Ci się już na żądanie!

Horkheimer +163
też macie wrażenie, że niektórzy twórcy na #youtube grubo przesadzają z autocenzurą? xDD jeszcze od biedy zrozumiałbym cenzurowanie bluzgów, ale dzisiaj nagminnie cenzuruje się słowa typu "samobójstwo", "pedofil", "wojna", "seks" xDD ze strachem przed wielkim algorytmem xDD za chwilę w filmach pozostaną tylko spójniki typu "i, oraz", bo wielcy twórcy będą się bali, że im algorytm zdemonetyzuje film za użycie słów "dzień dobry" xD posrane czasy

Czy mogę kupić kolejne mieszkanie na kredyt ale jako właściciela wpisać swoich rodziców? Na 99% wydaje mi się, że bk2% nie blokuje mnie przed braniem kolejnych kredytów już jak zostanie mi przyznana dotacja. Dotację stracę tylko jeśli nabędę mieszkanie. W perspektywie 3-5 lat chciałbym kupić mieszkanie albo 2 stricte pod wynajem jako formę dywersyfikacji oszczędności. Dochód netto mój i żony to ponad 20k netto na msc więc nawet odejmując koszty kredytu mamy zdolność na kilkaset tysięcy.
Czy bank udziela kredytu w takim układzie (kredytobiorca nie staje się właścicielem nieruchomości)?
#nieruchomosci #kredythipoteczny #kredyt2procent #biznes #gielda
@randomXdd: chyba może być problem, ale gdybyś wpisał rodziców jako współkredytobiorcę, a mieszkanie na nich to powinno przejść
Dobrze mówisz. Wydaje Ci się
@randomXdd: Tak, w ustawie nie ma takiego ograniczenia.
@WarwaraBasia: Jest taka możliwość. Jedynie niektóre banki mają taką zasadę, gdzie wszyscy kredytobiorcy muszą być przyszłymi właścicielami nieruchomości.
Komentarz usunięty przez moderatora
@marcpol Czy mógłbyś podzielić się jakie banki nie wymagają by wszyscy byli właścicielami nieruchomości?
@marcpol Czy zdolność kredytowa jest wtedy lepiej wyliczana?
@mxco88: Większość banków ma taką możliwość.
@mxco88: Uwzględniany jest wtedy dochód tych osób, co zwykle znacznie podnosi zdolność kredytową.