Wpis z mikrobloga

No proszę, cóż my tu mamy, Konfedeszuria w swej narracji "PiSPOjednozło" używa... plastusiów z #tvpis xDDDD
Link do artykułu:
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/konfederacja-pelikan-spot-barbara-piela-plastusie-tvp-info-mateusz-morawiecki-donald-tusk

#neuropa #4konserwy #konfederacja #polityka #bekazprawakow #bekazkonfederacji
PLTR2016 - No proszę, cóż my tu mamy, Konfedeszuria w swej narracji "PiSPOjednozło" u...

źródło: Konfa używa PiSowskich plastusiów

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jeszcze to "Nie łykaj wszystkiego jak Pelikan" xDDDDDD

@PLTR2016: to taktyka k0nfederacji i wszystkich szurskich ugrupowań - wmawiać skończonym d*****m, że są "oświeconą elitą"
  • Odpowiedz
@PLTR2016: krytyka PiS i PO jest zrozumiała, ale nigdy nie zrozumiem jak można się p-----------ć do WOŚP. Jak byłam w szpitalu to każdy sprzęt w nim był z serduszkiem z WOŚP, ci sami ludzie co ich krytykują później korzystają z tego samego sprzętu który może im uratować życie (tak jak mi). Może i patrzę emocjonalnie na tę sprawę, ale c--j mnie obchodzi ile Owsiak ma kasy z fundacji, należy mu
  • Odpowiedz
@PLTR2016 @Sandrinia: Przecież w tym spocie Konfederacji nie ma żadnego ataku na WOŚP!!, po prostu zatrudnili do stworzenia animacji z plasteliny osobę która kiedyś zrobiła spot na zlecenie Pisu,, a to Pis atakował WOŚP. Z artykułu też wynika że ona to kilka lat temu wykonała ten spot dla Pisu.
  • Odpowiedz
@lentilek: no spoko, mój komentarz atakuje tę babę za atakowanie WOŚP, nigdzie nie krytykowałam jej spotu o PiS i PO bo nawet go nie widziałam ¯⁠\⁠⁠(⁠ツ⁠)⁠⁠/⁠¯ co Ty od razu taka oblężona twierdza?
  • Odpowiedz
@lentilek: oj kiepsko u ciebie z czytaniem, albo robisz typowe fikołki. Chodzi o te same PiSowskie metody i tych samych ludzi. W przyszłej kampanii może zatrudnią jeszcze Brudzińskiego? XD
  • Odpowiedz
  • 0
@PLTR2016 Same kłamstwa w tym filmiku są, przecież Pan Donalda Tuska nigdy, ale to przenigdy by nie licytował się na populistyczne hasła z PiSem i duetem Kaczyński Morawiecki. Wiadomo, że Pan Donalda Tuska to liberał i nie będzie korzystał z tanich sztuczek. Nasz elektorat jest na to za mądry.
  • Odpowiedz
@Sandrinia: udział WOŚP w finansowaniu służby zdrowia to 0.3% też nie kumam przywalania się do WOŚP, ale tak samo nie rozumiem pisania, że każdy sprzęt jest za kasę z WOŚP i bez WOŚP nie było by szpitali, przecież trzeba byc naiwnym idiotą żeby tak pisać XD
  • Odpowiedz
@Godir17:
I tu nagle szokująca wiadomość! Business Insider w artykule Jacka Frączyka podał niesamowite dane. Otóż dziennikarz zadał pytanie Ministerstwu Zdrowia, ile budżetowych środków w roku 2019, a także w latach wcześniejszych, wydano na zakupy sprzętu medycznego. Okazało się, że Ministerstwo odpowiedziało. Mianowicie – w roku 2019 wydano 718 milionów złotych. Z kolei Fundacja w tym samym roku wydała na sprzęt medyczny 158 milionów złotych, co stanowi aż 22%. I
  • Odpowiedz
@homoterrorysta: czyli dalej twierdzenie, że bez WOSP upadnie słuzba zdrowia jest idiotyczne XD Dolicz do wydatków z budżetu państwa prawie drugie tyle z funduszy europejskich, co daje nam juz 10% wkładu z WOSP. Nawet jakby to było 1% to warto pochwalic, że działają, ale pisanie, że bez nich upadnie służba zdrowia jest głupie, a często widzę, że ludzie wrzucą 2zł chodzą dumnie z serduszkiem i pier dolą głupoty o tym,
  • Odpowiedz
@homoterrorysta: za 2019 znalazłem takie dane, za 2019 rok budżet państwa oraz fundusze europejskie dały kwote 2,1 mld złotych na sprzęt, zbiórka z WOSP to było około 158 milionów. Prosta matemtyka, przeszacowałem nawet te 10%
  • Odpowiedz
azłem takie dane, za 2019 rok budżet państwa oraz fundusze europejskie dały kwote 2,1 mld złotych na sprzęt, zbiórka z WOSP to było około 158 milionów. Prosta matemtyka, przeszacowałem nawet te 10%

@Godir17: skoro znalazłeś, to poproszę o link.
  • Odpowiedz
@Godir17: też widziałem ten artykuł, tylko pytanie czy Ty go przeczytałeś?

W ubiegłym roku WOŚP zebrała 224 mln zł, z czego około 206 mln zł przeznaczono na zakup sprzętu dla służby zdrowia

To równowartość jednej ósmej kwoty zaplanowanej do wydania przez rząd z budżetu państwa. Problem w tym, że tylko 31 proc. budżetu zostało zrealizowane do listopada ubiegłego roku

W 2021 r. kwota wydatkowana na sprzęt przez fundację stanowiła szacunkowo aż jedną czwartą
  • Odpowiedz
@homoterrorysta: pisałeś o 2019 więc przytoczyłem 2019. Rok 2020 i 2021 jest mało wiarygodny przez pandemie. Istota dyskusji jest taka, czy według ciebie służba zdrowia bez WOŚP nie da sobie rady?
  • Odpowiedz
@Godir17: Dałaby sobie radę. Jest źle, a byłoby jeszcze gorzej. Jeżeli według Ciebie fundacja, która potrafi na sprzęt medyczny wydać ok 1/4 tego, co wydaje nasze państwo to jakaś marginalna sprawa, to chyba nie mamy o czym rozmawiać.
  • Odpowiedz
@homoterrorysta: jaka 1/4, chyba nie potrafisz odczytać tabelek, które są w artykule. Ja uważam, że WOŚP to wydmuszka, głośna i medialna, która zabija swoim istnieniem realną pomoc i inne fundację. Ludzie wrzucą 2zl i myślą, że są aniołami, gdyby nie było WOŚP, byłaby równa konkurencja innych fundacji i Polacy dużo częściej i chętniej by płacili, z własnej woli, nie dlatego, że na każdym kanale w TV ich do tego namawiają.
  • Odpowiedz