Wpis z mikrobloga

spóźni się bo nie ma kasy to dojechać go jeszcze bardziej ( ͡º ͜ʖ͡º)

@InwestorEkonomista: Jeśli nie ma kasy to są mechanizmy pomocy, z których można skorzystać. Takie narzekanie przypomina mi jak brałem pierwszy leasing, rozglądałem się po opiniach o bankach to każdy ma mnóstwo negatywnych, bo śmiał potrącić dodatkowe opłaty, czy wypowiedzieć umowę po notorycznych spóźnieniach w spłatach. Do dziś nie rozumiem czemu stwierdzenie
  • Odpowiedz
  • 11
@JC97

Do dziś nie rozumiem czemu stwierdzenie "wzięło się kredyt to teraz trzeba spłacać" jest tak kontrowersyjne.

Wejdź na grupki kredyciarzy na FB to zrozumiesz, tam mnóstwo jęczenia że raty trzeba płacić.

Polak jest zadowolony tylko w momencie gdy pożczycza cudze pieniądze i dostaje je do łapy, później jego wierzyciel w jego oczach jest złodziejem, bo chce tą kase z powrotem z odsetkami.
  • Odpowiedz
@mookie: Takie grupki to kombinacja trolli i bezmózgów. To co jest dla mnie bardziej niedorzeczne to, że jak któryś polityk to powiedział to temat był grzany w TV jakby splunął komuś na ryj.
  • Odpowiedz
  • 0
@JC97

Takie grupki to kombinacja trolli i bezmózgów. To co jest dla mnie bardziej niedorzeczne to, że jak któryś polityk to powiedział to temat był grzany w TV jakby splunął komuś na ryj.

Nazywając ich bezmózgami to właśnie obraziłeś jakieś 50% społeczeństwa.
  • Odpowiedz
@strzelec-wiborowy: no i git. Jeśli tak ma być to jest gwóźdź do trumny preferencyjnego liczenia zdolnosci kredytowej. Banki nie mogą liczyć zdolności z dopłatą skoro brak terminowej opłaty likwiduje dopłate a wiec rata skacze x2. Czym większy śmietnik zrobi się z tego bk2 tym mniej chetnych a mniej chetnych to przewóz pośredników i devów, którzy podbili mieszkania +60k bo TAK
  • Odpowiedz
@strzelec-wiborowy: 99% ludzi ma automatyczna splate ustawiona, wiec nie trzeba o niczym pamietac, a chyba kazdy przeciez na koncie biezacym trzyma te 10-20k. no dobra pewnie znajdzie sie troche nieogarow co jak im wyplata miala wplynac w piatek a wplywa w pon to gloduja, ale to jest jakis promil ludzi w granicach bledu statystycznego, bo tacy ludzie raczej wiecej niz kredyt na telewizor w euro rtv to nie biora
  • Odpowiedz
@borjaki: jakie troche nieogarów xD Znam z mojego bliskiego otoczenia parę rodzin gdzie jak ktoś nie dostanie 2-3 wypłat to jest bankrut, tak załadowani pod korek w kreski ( ͡° ͜ʖ ͡°) Takich osób jest na prawdę sporo, szczególnie po ostanich wzrostach rat, wakacje kredytowe jeszcze jako tako ich trzymają na powierzchni.
  • Odpowiedz