Aktywne Wpisy

walokid +8
Robiłem koledze #elektryka w domu, a nie jestem elektrykiem. Łączyłem kable na kostki wago bo najłatwiej się spina i rozpina, ale kiedyś mi jeden spec mówił że to fuszerka jest i lepiej zaciskać przewody albo łączyć na kostki skręcane. Jakie macie zdanie na ten temat?
#majsterkowanie #walokidmajstruje
#majsterkowanie #walokidmajstruje
źródło: wago
Pobierz
delli44 +594
UWAGA! Przedstawiamy najnowszą mapę Wypoku! #heheszki
źródło: 65feef06d4e4add0933bd08928308da5
Pobierz

Przyszłość to lasery i napęd inny niż paliwo lotnicze
#ukraina #wojna #wojsko
- Dawaj śrut, zaraz mi się skończy amunicja!
- Laserowy czy zwykły?
- #!$%@? tyle lat ze mną mieszka i jeszcze się nie nauczył... Oczywiście, że zwykły! Laserowy jest mniej celny, znosi na wietrze.
Himars to raczej rakiety niż klasyczne działo
A excaliburow nie używa się powszechnie jak zwykłych pocisków no i są naprowadzane m.in laserowo jak dobrze kojarze
Reagan wyzywający ZSRR do morderczego dla nich wyścigu zbrojeń:
@mecenassrenas: Lufowa. Artyleria lufowa.
Co w tym dziwnego? Artyleria od 100 lat jest w c--j celna, dlatego kopie się okopy. W dawnych czasach to się szło na działa tyralierą i artyleria była bezradna.
@mecenassrenas: A wiesz w jaki sposób ta artyleria strzela i celuje?
Wuja, dowódca baterii siedzi na radio i wyznacza kierunek ostrzału na podstawie nieprecyzyjnego info przy użycia cyrkla i linijki. Dzisiaj to tam pewnie ma jakiś tablet. No sorry, ale na froncie nie ma geodety, który laserem mierzyłby kierunek ostrzału.
Artylerzysta w dzisiejszych czasach
Poza tym nadal celność zależy od warunków atmosferycznych, jakości prochu, czasu jego przechowywania a my nie umiemy tego ustandaryzowac na tip top
I to mnie mierzi
Mówimy o
Żeby wyeliminować paliwo rakietowe musiałbyś ten problem przeskoczyć...