Aktywne Wpisy

JanDzbanPL +797
Nie ma to jak kupić kurnik za kilkaset tys złotych i nie mieć gdzie zaparkować swojego jaguara ( ͡° ͜ʖ ͡°) #jagodno #wroclaw #polskiedrogi

źródło: 1000015609
Pobierz
Agui94 +225
Jest po 16 wiec daję znać jak rozwinęła się sytuacja z tego wpisu
Od razu mówię że będę pisał szybko i nie wiem jak z odpowiedziami na komentarze(muszę pozałatwiać zaległe sprawy których nie załatwiłem w tamtym tygodniu) i nie będzie tak ciekawie jak poprzednio. Jak kilka osób pisało w komentarzach szef nie chciał eskalować. To była rozmowa typu że w żadnym wypadku kierownik nie powinien tak pisać, cała sytuacja nie powinna mieć miejsca
Od razu mówię że będę pisał szybko i nie wiem jak z odpowiedziami na komentarze(muszę pozałatwiać zaległe sprawy których nie załatwiłem w tamtym tygodniu) i nie będzie tak ciekawie jak poprzednio. Jak kilka osób pisało w komentarzach szef nie chciał eskalować. To była rozmowa typu że w żadnym wypadku kierownik nie powinien tak pisać, cała sytuacja nie powinna mieć miejsca
Jestem prosumentem #fotowoltaika na starych zasadach. Mam instalację poniżej 2KWp. Chcę zrobić dwie rzeczy.
- rozbudować instalację do 20KWp - wiem, że z tym nie powinno być problemu przy utrzymaniu dotychczasowych zasad.
- wydzielić przestrzeń na działce dla brata który prowadzi #jdg albo wejść z nim póśniej w spółkę. Przy czym chcę, żeby prąd z moich paneli w pierwszej kolejności szedł na zużycie w tej działalności, a nadmiar rozliczać na starych zasadach. Obawiam się,że trzeba będzie zainstalować osobny licznik który już nie będzie objęty zasadami prosumenckimi.
Jak to sensownie rozwiązać? Wydaje się, że ta jego działalność to będzie i tak raczej żreć prąd w dobrą pogodę i pobierać go wielokrotnie więcej niż mój dom. Jakie mam opcje? Przejście całym domem na taryfę C i wtedy mogę mu spokojnie to wynająć?
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
─────────────────────