Aktywne Wpisy

Bolns_Sesz +119
#samochody #pokazauto #motoryzacja
Kuurła, kilka lat temu zastanawiałem się skąd ludzie mają kasę na nowe samochody premium. A kilka dni temu sam sobie takiego kupiłem
(。◕‿‿◕。)
Oby tylko się nie psuła, bo różne są sytuację z nowymi audi. Niektóre odpalają już choinki na desce, mimo że do świąt jeszcze trochę :D
Kuurła, kilka lat temu zastanawiałem się skąd ludzie mają kasę na nowe samochody premium. A kilka dni temu sam sobie takiego kupiłem
(。◕‿‿◕。)
Oby tylko się nie psuła, bo różne są sytuację z nowymi audi. Niektóre odpalają już choinki na desce, mimo że do świąt jeszcze trochę :D
źródło: IMG_4941 kopia
Pobierz
yahoomlody +187
mówcie sobie co chcecie, ale gierki na telefon z lat 2005-2010 robione w javie były 100x lepsze niż gówna co teraz wychodzą xD
się naparzało w gry od gameloft na k800i, a teraz same reklamy czy gry logiczne, a większość to i tak budowanie miasta
#grynatelefon #android #takaprawda #gry
się naparzało w gry od gameloft na k800i, a teraz same reklamy czy gry logiczne, a większość to i tak budowanie miasta
#grynatelefon #android #takaprawda #gry
źródło: hqdefault
Pobierz

...Perplexity AI (https://www.perplexity.ai/) z funkcją copilot.
Dlaczego?
Ostatnio intensywnie testowałem ChatGPT, wersją z funkcją przeglądania Internetu, ale napotkałem na kilka problemów i ograniczeń. Szukając podobnego narzędzia trafiłem na Perplexity AI.
Oto krótkie porównanie ChatGPT z funkcją dostępu do internetu vs Perplexity AI.
PROBLEM Z DOSTĘPEM DO STRON
ChatGPT: ChatGPT często nie jest w stanie uzyskać dostępu do stron, takich jak np. Reddit, co stanowi istotne ograniczenie. Zauważyłem, że im bardziej inwazyjne okienka z prośbą o akceptację plików cookies strona wyświetla tym większe trudności ma ChatGPT z przeglądaniem takich stron.
Perplexity AI: Narzędzie nie informuje o błędach, a z perspektywy użytkownika wygląda to tak, jakby program miał dostęp do każdej strony.
Zwycięzca: Perplexity AI
SZYBKOŚĆ ODPOWIEDZI I ILOŚĆ PRZEGLĄDANYCH STRON NA RAZ
ChatGPT: Przegląda strony pojedynczo. Jeśli chcesz, aby narzędzie przejrzało kilka stron, to proces ten zajmie około 1-2 minut. Jeśli dodasz więcej niż kilka linków, narzędzie prawdopodobnie się pogubi.
Perplexity AI: Przegląda wszystkie strony na raz na podstawie wyników wyszukiwania w Google. Ilość przeglądanych stron nie ma wpływu na szybkość działania. Każda odpowiedź jest generowana w ciągu około minuty. Perplexity potrafi przejrzeć nawet 20 (!) stron i na ich podstawie przygotowuje odpowiedź.
ŹRÓDŁA W ODPOWIEDZI
ChatGPT: Podaje źródła.
Perplexity AI: Również podaje źródła.
Zwycięzca: Remis
SILNIK AI
W obu przypadkach jest to GPT-4.
Zwycięzca: Remis
KOSZTY
ChatGPT: Konieczność wykupienia ChatGPT Plus (20$ miesięcznie).
Perplexity AI: 5 wiadomości na 4 godziny dziennie (w funkcji copilot) są darmowe, wystarczy założyć konto. Bez funkcji copilot można korzystać bez limitu.
Dodatkowo zauważyłem, że ChatGPT zapętla się w swoich odpowiedziach, powtarzając te same informacje kilkukrotnie. Nie jestem pewien dlaczego, ale w ostatnim czasie zdarza się to coraz częściej, i narzędzie potrafi przez kilka minut powielać ten sam blok tekstu.
Przykład researchu na temat tego czy olej z czarnuszki leczy alergię przez Perplexity AI.
Zachęcam Was do eksperymentowania z tymi narzędziami i dzielenia się przemyśleniami na ich temat. Jak dla mnie Perplexity AI bije na głowę ChatGPT.
#openai #chatgpt #sztucznainteligencja #ai #midjourney #stablediffusion #sztucznainteligencja
Jeśli interesują Cię wpisy z zakresu sztucznej inteligencji, obserwuj autorski tag #inteligentnik
źródło: olej-z-czarnuszki
Pobierzźródło: temp_file.png2200676705965081369
Pobierz