Wpis z mikrobloga

Mordy, takie zgłoszenie skleiłem do wysłania do ABW i proszę was o ocenę. Wysyłać?

Dzień dobry, jak zapewne Państwo wiedzą, federacja High League, wobec której zastosował sankcje minister Mariusz Kamiński, powstała miesiąc po zablokowaniu federacji ACA, powiązanej z Kadyrowem. Wtedy to brat Baysangura, Khazbi Edelbiev założył spółkę High League Bielski, dzięki której ludzie Kadyrowa mogli kontynuować swój biznes w Polsce. Nieznana jest mi treść materiału dowodowego, zgromadzonego przez Państwo, ale wiele światła na sprawę rzuca film użytkownika KEZUVLOG, zamieszczony na portalu YouTube.com; link: https://youtu.be/Frr1VXaiJ_Y. W świetle zamieszczonych w decyzji ministra Mariusza Kamińskiego i zamieszczonym w niniejszym filmie informacji, uzasadniony niepokój wzbudza we mnie powstanie nowej federacji, zaledwie kilka dni po zablokowaniu środków High League, w której w zarządzie, prawdopodobnie w roli prezesa, zasiadać ma Sławomir Bielski, członek zarządu High League Bielski. Rodzi się tu zasadne pytanie, czy ma to związek, choćby finansowy ze spółką High League Bielski i czy nie jest to świadomy i umyślny udział w działaniach, których celem lub skutkiem jest ominięcie środków wskazanych w lit. a i b, punktu druegiego niniejszej decyzji. Nowa spółka nie widnieje jeszcze w KRS-ie albo nie sposób jej odnależć, ale poczyniono już ruchy w social mediach mające na celu jej wypromowanie. Federacja ma nosić nazwę Clout MMA. Proszę o zapoznanie się z załączonym materiałem oraz przedstawionymi przeze mnie informacjami i zbadanie zaistniałej sytuacji.
#famemma