Aktywne Wpisy

robertx +1033
ŚWIADKOWIE JEHOWY NIKOGO NIE KRZYWDZĄ MORDO!!!!!!
Ciocia mojej żony leży i umiera w szpitalu. W poniedziałek miała wypadek samochodowy, jak każdy ŚJ miała przy sobie oświadczenie, że odmawia przyjęcia krwi nawet w obliczu zagrożenia życia. Taki dokument ma niestety moc prawną i lekarze są bezsilni.
Ma krwawienie wewnętrzne, hemoglobina leci na pysk (aktualnie poniżej 5!!!), jest podpięta do respiratora.
Nikt jej nie operuje bo w jej stanie bez możliwości podania krwi żadna
Ciocia mojej żony leży i umiera w szpitalu. W poniedziałek miała wypadek samochodowy, jak każdy ŚJ miała przy sobie oświadczenie, że odmawia przyjęcia krwi nawet w obliczu zagrożenia życia. Taki dokument ma niestety moc prawną i lekarze są bezsilni.
Ma krwawienie wewnętrzne, hemoglobina leci na pysk (aktualnie poniżej 5!!!), jest podpięta do respiratora.
Nikt jej nie operuje bo w jej stanie bez możliwości podania krwi żadna

Jedna strona medalu, czyli zalety:
+ Uderzają w PiS, który należałoby zdelegalizować jeszcze dziś
+ Słuszna idea
+ Pokazują, że ludziom się jeszcze chce
Wady:
- Biorą w nich udział osoby, obok których nigdy nie chciałbym nawet stanąć. Albo może nawet inaczej - marsz jest promowany przez takich celebrytów i skompromitowanych ex-polityków, bo to, że pójdą sobie bez rozgłosu w tłumie - spoko. No, ale później oni zabierają głos i po prostu człowiek załamuje ręce
- Bierze w nich cała opozycja, więc poza hasłem 'odsunąć PiS' i może 2-3 innymi to 90% postulatów jest po prostu sprzeczna nie tylko z moimi poglądami, ale sama ze sobą
- Po odsunięciu PiSu nie chciałbym, że opozycja w tej formie wróciła do władzy
- Marsz jest przeciwko temu, za czym opozycja głosowała i dalej proponuje np. rozdawnictwo = wzrost inflacji
Jest też niestety trzecia strona medalu, która wyjaśnia mnie i moje gówno podejście:
- Nie ma innej opozycji, albo ona albo PiS, niestety
- Nie da się stworzyć takiej inicjatywy, marszy bez polityków, celebrytów albo z takimi, których tylko lubisz i szanujesz
- Nie ma partii, z którą da się zgadzać w 100%
Chyba w skrócie można to zamknąć hasłem "Chciałbym, żeby PiS był został zdelegalizowany, ale myśl, że opozycja w tej formule wróci do władzy, a ja przyłożę do tego rękę wcale mnie nie cieszy".
Także nie wiem, zostaje albo zaakceptować fakt, że mamy takich polityków jakich mamy i bierzemy ich z całym inwentarzem i nie być ci** albo emigrować.
Jak się zastanowić to nawet nie dotyczy to marszu, tylko całej sytuacji politycznej w tym kraju. PiS zlikwidować, ale co dalej..
#marsz #marsz4czerwca #bekazpisu #bekazprawakow - to chyba trochę o mnie #bekazlewactwa - a to dla zasięgu, o mnie zdecydowanie mniej
@Nofuck: Może zacznij od tego że marsz był organizowany dużo wcześniej. Nie wymyślili sobie tego na ostatnią chwilę po podpisie dudy
@typeczek: tylko ze nie masz żadnej alternatywy. Żeby odsunąć kaczoruw od władzy trzeba zagłosować na tych odklejencow. A później mieć nadzieję że za 4 lata przyjdzie jakaś ciekawsza opcja
W ogóle to dobrze, że ludzie w końcu wyszli na ulice, ale fakt że jest to organizowane przez tak nieudolną i bezmózgą opozycję boli. Oni do tej pory powinni szorować PiSem podłogę w sondażach, a dalej są na drugim miejscu.