Wpis z mikrobloga

Wchodzę sobie poprzeglądać tagi po wczorajszej gali #ksw i niestety ale w co drugim wpisie widzę wysrywy internetowych znawców piwniczaków na temat tego kogo, w której rundzie i jak spektakularnie pokonałby ten degenerat don kasjo. Oczywiście jestem w stanie zrozumieć i rozpoznać, że niektóre z tych wpisów to zwykły żart jednak nie mam pojęcia jak można być tak chorym na mózg, żeby pisać coś takiego na poważnie. Po pierwsze była to gala mma i w przeciwieństwie do organizacji freakowych tam nie ma wyjątków jeśli chodzi o formułę (poza jedną walką Różala po której włodarze potwierdzili, że więcej takich wyjątków nie będzie), po drugie kasjo był przeciętnym bokserem i co prawda jego poziom jest wyższy niż większości freaków ale z zawodowcami nie ma szans. Po trzecie na ten moment jego zasięgi i rozpoznawalność są zerowe więc nikt by go tam nie chciał oglądać. #famemma
  • 26
  • Odpowiedz
@Olo92: Don Kasjo KRÓL w boksie w dużych rękawicach wyjaśniłby wszystkie gwiazdy KSW: Mameda, Pudziana, Materle i Szpilkę, który miał z Nim zawalczyć na wiosnę ale obsrał zbroję. Podobnie jak Pudzian który proponował zapasy.
  • Odpowiedz
@Olo92: No to była kadra polski. Mówimy w koncu o polskim podwórku, wszak ksw to tez polskie podwórko. Nie wiem czemu nie przeszedl na zawodostwo, jego zapytaj. Myslisz, ze w boksie roznica miedzy zawodowcem, a amatorem polega na poziomie sportowym? Dlaczego w takim razie amatorzy wygrywaja z zawodowcami na olimpiadach?
  • Odpowiedz
@Olo92: Żaden z nich się nie pojawi na Prime bo KSW zabroniło startów we freakach po aferze z Janikowskim. Poza tym to nie jest w interesie KSW żeby ich gwiazdy zostały wyjaśnione i upokorzone przez amatorskiego boksera znanego z Warsaw Shore, bo wynik walk jest z góry wszystkim znany.

Dziś konferencja Prime, KSW swoich chyba już nie organizuje bo odkąd nie ma tam Popka, Najmana, Burneiki i Różala to jest jedna
  • Odpowiedz
@Don_Lukasio: Ty kolego rozumiesz, że to są topowi w Polsce zawodnicy mma i nie maja jakiegokolwiek powodu żeby z własnej woli iść do niszowej freakowej organizacji walczyć z samozwańczym królem cpunow w jego płaszczyźnie jaka jest hybryda boksu z piąstkówkami? Z resztą tego pajaca wyjaśnił już Norman Parke i odebrał mu ten śmieszny pas króla xD Niemniej jednak zainteresowałeś mnie „aferą z Janikowskim” rozwiniesz temat?
  • Odpowiedz
@Olo92: Topowi? Janek, Gamrot czy Tybura są topowymi ale nie emeryci o których wspominałem. Parke faulował, osoby takie w boksie jak np Michalczewski jasno mówiły o tym że byłaby dyskwalifikacja Normana jakby nie sędziowie z KSW.

Było opisane na wykopie. Miał zawalczyć na HL i później KSW chciało mu dać walkę ale nabawił się kontuzji i wtedy zdecydowali że koniec z wypożyczaniem do innych federacji. Ciekawe co będzie z Rutkowskim, bo
  • Odpowiedz
@Don_Lukasio: napisałem „topowi w Polsce”. Błachowicz czy Gamrot to poziom światowy i nie ma co porównywać na ten moment.
Parke wygrał i to nie podlega dyskusji, był lepszy. To nie wina Normana, że Kasjusz wymyślił sobie hybrydę boksu w piąstkówkach na gali mma. Przegrany zawsze się tłumaczy w Norman punktował go jak chciał i wygrał zasłużenie.
PS. Dzięki za info o Janikowskim.
  • Odpowiedz
@Olo92: Top może jeśli chodzi o popularność.
Pudzian - jego każdy z ciężkiej robi jak chce, miał propozycję żeby za Bombardiera wszedł Andryszak to powiedział że już wybrał zawodnika na zastępstwo - ochroniarza z Fame i w walce Pudzian musiał się jeszcze ratować łapaniem za siatkę XD

Materla - Emeryt i nic więcej, Askham wyjaśnił go dobitnie, od tamtych porażek nie idzie mu najlepiej.

Mamed - Dwie przegrane z Narkunem, przegrana
  • Odpowiedz
@Don_Lukasio: zgadzam się z Tobą. To top pod względem marketingowym a nie umiejętności. Pudzian nigdy nie był wybitny, Materla najlepsze lata ma za sobą, Mamed powinien zweryfikować się na tle właśnie Pawlaka a Szpilka dopiero się uczy mma i mam ogromne braki. Uważam jednak, że co do Kasjusza to bardzo ale to bardzo go przeceniasz. Pod względem marketingowym jak również umiejętności nie jest wcale ciekawy. Jedynie na konferencjach mógłby się sprawdzić
  • Odpowiedz
@Olo92: Pudzian szczytową formę miał na Coloseum 1, na KSW 40 z ulanym Jayem Silvą przemęczył walkę. Później porażka z Bedorfem, gdzie psychicznie nie wytrzymał a dalej to już bardziej freaki + porażka z Kołeckim, wygrana z ulanym emerytem Jurkowskim i szybkie KO na ulanym Materli, który też jest już blisko emerytury. Szpilce przydałby się wymagający przeciwnik jak np Kita ale na taką walkę jest za wcześnie.

Dla Kasja dobrą weryfikacją
  • Odpowiedz