Wpis z mikrobloga

@MarX7 ale co, brak zasadności cię tak wkurza?

no teoria mówi o tym że bez sensu stać minutę na światłach z odpalonym silnikiem... to chyba oczywiste?

czyli co cię wkurza? skoro prędkości jest ok, to w codziennym użytkowaniu totalnie to nie utrudnia jazdy, więc w czym problem?
@TrionicSe7en

rozumiem że to dane z instytutu z du#y?

wiesz jakie przebiegi mają samochody w Polsce? i wiesz że mało kto to wyłącza?
i jakoś nie znam nikogo komu przez start stop wywaliło korbę bokiem..

@trololo55 jeździłeś jakimkolwiek nowym samochodem z tym systemem? w czym on ci przeszkadza? jest niezauważony w codziennym użytkowaniu
@DrCieplak: Nie wiem dlaczego debile tego używają, ty mi powiedz

@Mac02: nie gościu nie jeździłem xD.... Typie to wprowadzili ponad 10 lat temu, chyba każdy takim jeździł. Moje obecne daily jest miękką hybrydą, gdzie działa to inaczej, nie przez normalny rozrusznik, jest silnik elektryczny na skrzyni i on steruje zapłonem, w teorii ma być super duper. A w praktyce tylko debil może tego włączania wyłączania nie zauważyć. Silnik się wyłączy,
@MarX7 zapytałeś o plusy więc ci powiedziałem (?) nie stoisz na światłach z włączonym silnikiem. to nie jest plus? podaj adres to znajdę parę osób z Passatem 1.9 TDI i staniemy ci pod oknem, to zobaczymy czy zrozumiesz o co w tym chodzi:)

@trololo55 ciągle o tych debilach piszesz.. to ja ci powiem inaczej.. tylko debilowi może przeszkadzać włączanie i wyłącznie silnika. jak ci to przeszkadza to polecam pełna hybrydę albo elektryka