Wpis z mikrobloga

#pracbaza #logistyka #polska #krajzdykty

10 lat w zawodzie cudownego logistyka, nie mogę znaleść nowej pracy nawet za 4000 zł. Przegrywy na pracuj.pl prawie 50% daje oczekiwanie zarobki poniżej 4000 zł. W sumie to nie wiem co mam dalej robić, kwestia tego, że nawet jak coś znajdę to mogę liczyć na zarobki maks 5000 zł i to po dłuższym czasie. Logistyka zawód przyszłości, zawód 2023 roku, chyba zawód dla frajera. Uwierzcie mi, ci którzy nie pracowali w logistyce, że często to orka i praca po godzinach.
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vanderwill: masz profil na Linkedinie?
Ogólnie logistyka to jest na maksa szerokie pojęcie i bardzo obszerna branża. Jak chcesz być specjalistą ds. logistyki w małej firemce to raczej nic ciekawego nie znajdziesz za duże pieniądze. Masz jakąś specjalizację? Też pracuję w "logistyce", staż trochę krótszy niż twój, dokładniej w planowaniu i pracy jest full, płacą też w porządku. Na linkedinie dostaję sporo ofert i wszystkie trzymają jakiś poziom
  • Odpowiedz
@Limonene

Mam linkedin, w tamtym roku dostałem dużo ofert ale wtedy nie chciałem nic zmieniać. Robiłem już praktycznie wszystko, import, FCL, LCL, FTL po kraju i eksport, drobnica, dyspozytor, branże spożywcze, przemysłowe.
  • Odpowiedz
@Vanderwill: czyli w sumie spedycja, może spróbuj się lekko przekierować w stronę magazynów, zarządzania zapasami? W spedycji faktycznie masz masę nadgodzin i użeranie się z kierowcami, ja od razu stwierdziłam, że to nie na moje nerwy i nawet nie próbuje swoich sił xd
  • Odpowiedz
@Vanderwill: no to jest bardzo niewdzięczny zawód, sam rzuciłem to w p---u po 5 latach prowadzenia aut, zarobki nieadekwatne do stresu i wlożonej pracy, i jestes złem koniecznym dla kierowców,
  • Odpowiedz
@Vanderwill: jeśli zajmowałeś się całą logistyką w firmie to chyba nie było to zbyt duże przedsięwzięcie. Logistyk zajmujący się całą logistyką w firmie brzmi trochę jak firmowy informatyk, który zajmuje się instalowaniem Adobe Readera i czyszczeniem laptopów. Tak jak mówiłam, najlepiej się wyspecjalizować w jednej gałęzi i iść w to na całość, jako taki ogólny specjalista od logistyki w firmie nie masz szans na jakiś rozwój ani lepsze zarobki. Logistyka
  • Odpowiedz
@Limonene

Napisałem wyżej, że robiłem praktycznie wszystko, jeśli dla ciebie ściąganie np. Ponad 400 kontenerów rocznie to instalowanie programów to nie mamy o czym rozmawiać.
  • Odpowiedz