Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@awres: Powiem szczerze że w takiej Warszawie to nawet zakazów nie trzeba. Na kilkanaście osób w wieku 20-30 lat, które znam w stolicy, samochód posiada jedna. I to tylko dlatego że potrzebuje auto w pracy. Cała reszta nie ma samochodów a zdecydowana większość nawet prawa jazdy i jest to ich dobrowolna decyzja. Po prostu auto w dużym miescie jest im zbędne. Ale dla takiego 20-30 latka z Polski C czy
  • Odpowiedz
@awres:@T4_LOVER: Jeżeli mieszkasz w duzym mieście to faktycznie samochód wydaje się zbędny, bo zbiorkomem na który przecież masz miesięczny dojedziesz wszędzie. Problem zaczyna się jeżeli nie mieszkasz tam i tylko musisz raz na jakiś czas podjechać do centrum miasta wojewódzkiego, do lekarza czy urzędu - wtedy mokry sen samochodziarzy wydaje się racjonalny - przyjeżdzasz autostradą, parkujesz pod samym urzedem na trawniku czy chodniku, załatwiasz i szybko wracasz. Miasto bez samochodów
  • Odpowiedz
@N00bsferatu: Dlatego moim zdaniem takie strefy będą powstawać w największych ośrodkach miejskich w województwie. Miasta powiatowe zostaną tak jak zostały z co najwyżej zamkniętym ruchem w rynku. A do wojewódzkiego będziesz jechał albo pociągiem/autobusem, albo na rogatkach zostawiał auto na p&r i dalej jechał komunikacją.
  • Odpowiedz
jak mieszkałem w dużym mieście i nie miałem dzieci to auto nie było mi potrzebne, ale jak już się ma dwójkę dzieci to bez auta to jak bez ręki ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@olinek_okraglinek: No niestety przy 2 dzieci, co najmniej jedno auto to przykra konieczność, mieszkając na jakiś dalszych osiedlach to już w ogóle bez dwóch aut ani rusz. Żeby nie było sam mam dwa
  • Odpowiedz
@T4_LOVER: Co ty pierdzielisz? Jaki symbol luksusu. Wyjedź czasem z tego twojego wielkiego miasta na Polskę B czy tam C. Ludzie po prostu żyją praktycznie. Potrzebują samochód do przemieszczania się z punktu A do B, czy tam C. Przestańcie się krygować wielkomieszczanie na jakiś lepszy sort, który jest bardziej eco-friedly i bardziej oświecony. Ludzie dostosowują się do miejsc, gdzie mieszkają i tyle. Symbol luksusu... omg
  • Odpowiedz
@MakaryChopin: no to przecież napisalem ze jak nie masz auta w Polsce b to jesteś dziwiakiem nieudacznikiem i nie żyjesz. W powiatowym musisz mieć auto. Z tym wielkomiejskim to kiepski traf. Akurat moja wiocha liczy niewiele ponad 15k mieszkańców. I tak uważam że w moim przypadku auto jest zbędne. Trzymam je tylko dla fanaberii. Ani to ekologiczne ani ekonomiczne
  • Odpowiedz