Wpis z mikrobloga

Lewandowski zostanie nie tylko Pichichi, ale ma też najwięcej asyst w drużynie. W la liga łącznie 23 gole +7 asyst, udział przy 30 trafieniach. A mówimy o zespole w budowie, który czekał na mistrza 4 lata, gdzie jest połowa dobrego skrzydłowego - Raphinha odpalił dopiero w drugiej rundzie, Dembele pół sezonu w szpitalu, a Ferran i Fati to w ogóle szkoda o nich pisać.
To są naprawdę świetne liczby, tym bardziej że piłkarsko Robert rozegrał swój najsłabszy sezon od dobrej dekady (chodzi mi o obniżkę formy po mundialu, gdzie grał z bólem pleców i tymi wszystkimi kołnierzami). To tylko pokazuje, o jakim kalibrze piłkarskim rozmawiamy. W dodatku wszystkie trafienia z gry, nic z karnych.
Liga, superpuchar, Pichichi - nieźle jak na debiutancki sezon w wieku 34 lat, w dodatku w tak trudnej dla napastników drużynie jak Barcelona, taki Ibrahimovic się zabrał stąd po roku, Villa z Henrym też się długo wprowadzali.
#pilkanozna #fcbarcelona #lewandowski
Pobierz
źródło: lewandowski

Debiutacki sezon Lewego w Barcelonie oceniasz na

• 1 4.2% (79)
  • 2 1.2% (22)
  • 3 1.5% (28)
  • 4 1.4% (26)
  • 5 3.7% (71)
  • 6 8.6% (163)
  • 7 24.8% (470)
  • 8 29.6% (561)
  • 9 10.6% (201)
  • 10 14.5% (274)

Oddanych głosów: 1895

• 22
@360obrot: Ale wiesz, że właśnie na ogórkach zdobywa się mistrzostwo czy indywidualne nagrody, jak Pichichi? W Anglii Brentford ma w stym sezonie doskonałe rezultaty w starciach z czołówką, a nie zagrają nawet w europejskich pucharach. Czemu? Bo rozdawali punkty z dołem tabeli (a przecież dwa razy ograli MC, rozbili United 4-0). Na tym polega cała zabawa - musisz utrzymywać formę cały sezon, nie ważne czy grasz z rywalem o tytuł czy
@Ryneczek chłop ma 34 lata. Ryzykuje dokonując wielki ruch transferowy w swoim życiu. Przychodzi do klubu, który jest największym burdelem. Jest jednym z liderów. Daje sie poznac w roli rozgrywajacego, co przyzwoicie mu wychodzi. Bronia go liczby, w tym strzelone bramki i asysty. Broni go zdobycie pierwszego miejsca w rozgrywkach, w ktorych uczestniczy. Zagral wiekszosc meczow, ktore mogl, od poczatku do konca. Zyskal swoim przejsciem do Barcelony rzesze nowych fanow, glownie z
@tekserew: Patrząc na bałagan w Bayernie, to Robert wyczuł po prostu pismo nosem. Już w 2021 był bliski odejścia do Chelsea, która dawała za niego 116 baniek, ale Niemcy postawili twarde weto a Londyńczycy wtopili wtedy z Lukaku. Lewy sam przyznawał, że się już męczył w Bayernie i przyjeżdżał na treningi jak do zwykłej pracy, żeby odbębnić swoje. W Katalonii odżył na nowo, gdy go nie bolą plecy, to jest znów
@Ryneczek strasznie mi niedobrze, kiedy wszelcy ogladacze niedzielni reprezentacji pilki wyzywaja Roberta za brak angazu w reprezentacje. Docenia jego brak zakonczy kariere, bo potem dlugo, dlugo nic nie bedzzie. Juz widac ten brak perspektyw spogladajac na kadre u21, co powoluje graczy z klubow drugo ligowych, lub ostatnie u17, co nie potrafili udzwignac ciezaru (nawet niech mi nikt nie wspomina, ze to dzieci, bo w innych klubach, w tym wieku mozna liczyc na
@Ryneczek wychodze z zalozenia, ze ciezko bedzie znalezc podobna osobowosc. Jak sama zona Lewandowskiego wspomniala, on nie ma talentu, on wypracowal to ciezka praca fizyczna.
@tekserew: Tę jego Ann to zostawmy, bo żaden z niej ekspert ;) Gdyby wyznacznikiem była tylko praca fizyczna, to Lewy kosiłby w Championship. Zobacz na te podania w meczu z Mallorcą, a takich zagrań na przestrzeni całego sezonu miał mnóstwo, tylko nie zawsze było z kim poklepać, zwłaszcza gdy rozpadł się Dembele a potem Pedri. Lewandowski pod względem piłkarskim i czysto technicznym to po prostu światowy top.
@tekserew No Robert to bez wątpienia legenda reprezentacji Januszom #!$%@? do dupy. Gość jest w top10 najlepszych strzelców dla kadr narodowych w historii. Już samo to powinno zamykać mordę.
Ale pisanie, że u17 nie dowozi bo grając w bardzo europejskim stylu odpadli w półfinale me to trochę nie halo, po prostu ich kluby nie przygotowują na tak ciężka prace w pressingu jak mieli to narzucone w reprze, co było widać w każdej
@West__: w dodatku skrzydła Realu i praktycznie każdy zawodnik swoim podaniem szuka Benzemy, w Barcelonie jest zupełnie inaczej i taki Raphinha z Dembele wolą momentami wbiec w trybuny, niż zagrać do Lewego. Plus na Barcelonie w ogóle sędziowie nie odgwizdują karnych, dlatego Robert poza meczem z Almerią nie ma okazji aby łupnąć z 11 metrów
@AdamKarolczak02137: Sporo zależy od losowania. Inter w grupie nie był dużo lepszy od Barcy i gdyby nie kontuzje w obronie i błędy sędziów to Barcelona mogłaby z tej grupy wyjść. A każdy z rywali Interu w fazie pucharowej nie był na poziomie Barcy i są w finale, a finał to już jeden mecz i nawet City może go przegrać, jak już to Guardiola w 2021 zrobił.

W tym momencie w Europie
@Ryneczek: no i mądrego fajnie poczytać
#!$%@? mnie, jako byłego piłkarza z okręgówki, kiedy janusze hejterzy niemający pojęcia o piłce, taktyce i roli poszczególnych formacji #!$%@?ą takie bzdury na tak wybitnego gracza jak Lewy. Czasem mam wrazenie, ze powinni się zatrudnić jako skauci np w Bayernie czy Barcelonie i przekonać ich zarządy zeby zatrudnili jakiegoś "dobijacza" z B klasy i zaoczędzić w uj kasy bo przeciez lewy "tylko dobija" a jest
chodzi mi o obniżkę formy po mundialu, gdzie grał z bólem pleców i tymi wszystkimi kołnierzami

@Ryneczek: nalezy pamietac, ze przyczyna spadku formy Roberta jest jego zona - Anna o fakt, ze tanczyla batata z mezczyzna o imieniu Alvaro (nazwiska nie znam).