Wpis z mikrobloga

#szukamfilmu #film #pytanie #filmnawieczor

Cześć, szukam filmu który oglądałem blisko 10 lat temu. Film jest w klimatach gangsterskich, Underground bardziej niż angielski Hollywood, bo z tego co pamiętam dzieje się na dzielnicach angielskiego miasteczka. Całość filmu okraszona jest świetnym soundtrackiem jakiegoś rappera, który na potrzeby filmu zrobił płytę. Każda nutka opowiada o historii z filmu.
Motyw przewodni; dilerka. Pierwsza scena to taki szybki timelapse jak miasto się budzi (narrator coś mówi - wjeżdża bicik i nutka w klimatach old-school rap) i gość pakuje d---i do paczuszek mając obok siebie kilka telefonów siedząc w swojej dziupli, zmienia karty SIM. Wiem, że potem dzieje się akcja że główny bohater (też diler) zostaje okradziony z towaru. Opowiadana historia trochę w klimatach Pulp fiction - tzn. Jest kilka postaci i opowiedziana historia, które to potem łączy się w całość i jest płot twist. Gatunek to raczej dramat, kryminalistyczny.
Cholera, ciężko mi to znaleźć. Przewaliłem listy filmów w tych klimatach i chyba na to nie trafiłem. Jeszcze jako podpowiedź dodam że tytuł filmu ma chyba w sobie jakąś liczbę - odpowiada ulicy gdzie dzieje się akcja albo nazwa gangu - ale ta podpowiedź może być myląca bo mogło mi się coś pomylić.
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
ChatpGPT wygrał "III Manors" - to jest to. Dzięki wszystkim za pomoc. A kto nie oglądał to polecam serdecznie, jeden z lepszych w tych klimatach w mojej opinii :)
  • Odpowiedz