Wpis z mikrobloga

Do osób które pracują już dłużej zdalnie - co robicie po pracy? Nie dobija was już monotonia i samotność? Wiem że praca z biura wcale nie jest lepsza ale po roku czy dwóch może zacząć siadać na głowę. U mnie to juz nawet na czacie nie piszemy miedzy sobą w zespole, caly dzien tylko #!$%@? taski i nic poza tym. Myślę że tylko mały ułamek najbardziej aspołecznych ludzi która pracuje zdalnie wytrzyma taki sposób pracy przez wiecej niz te pare lat z rzędu.

#korposwiat #pracbaza #korpo
  • 13
Nie dobija was już monotonia i samotność? Wiem że praca z biura wcale nie jest lepsza ale po roku czy dwóch może zacząć siadać na głowę

@fekal_: płaku płaku, nie mogę wstawać do janusza na magazyn o 4 rano tylko muszę wstać w domku, kapcioszkach z kawusią o 8 rano w cichym przytulnym domku, oj jak źle samotność i w ogóle...
Nie dobija was już monotonia i samotność? Wiem że praca z biura wcale nie jest lepsza ale po roku czy dwóch może zacząć siadać na głowę

@fekal_: płaku płaku, nie mogę wstawać do janusza na magazyn o 4 rano tylko muszę wstać w kapcioszkach z kawusią o 8 rano w cichym przytulnym domku, oj jak źle samotność i w ogóle...
@fekal_: akurat pod tagiem napisałem jak bardzo nie lubię pracować z biura xD

twoim problemem nie jest praca zdalna czy też praca z biura - twoim problemem jest brak zajęcia (wg tego co napisałeś, może nie napisałeś wszystkiego) którym zajmiesz się po pracy i które poradzi sobie z monotonią i samotnością
ja tam gadam z ludźmi przez kamerkę + ze znajomymi na messenger. Pracuję tak ponad 3 lata i oby kolejne 30 (no chyba, że wcześniejsza emeryturka hehe)

@bartez_94: @bartez_94: Nie brakuje kontaktu face to face? Dla mnie to taka troche upośledzona forma rozmowy, bez pelnej mozliwosci przekazania/odbierania emocji z drugiej strony. No i spotkania na zoomie wciaz sa mega awkward xD

siedzę przed kompem

@Bpnn: Ja tam te 8h
@fekal_: Mnie w ogóle praca biurowa nie ekscytuje i jest to jedna z rzeczy, których dowiedziałem się o sobie w trakcie, a których się nie spodziewałem. Miałem różne i po chwili łapało mnie zmęczenie życiem xD

A czy coś proponuję? Najprostsza ścieżka to jakiś sport na początek. Nie wiem co ci najbardziej pasowałoby.
@fekal_: chodze na siłkę, na basen, na działkę, siedzę z różową - mam napewno więcej czasu, niż jakbym go tracił na dojazdy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A w biurze mam poczucie że marnuje mase czasu, tutaj wycieczka do sklepu, tutaj plotki, tutaj ktoś ma jakiś problem i #!$%@? rzuca. A tak to w domku, muzyczka na fulla, z tyłu odpalony jakiś kliker, na auto klikerze, ja w