Wpis z mikrobloga

#pracbaza #praca #przewaifikowanie
Mam pytania do mirków, którzy zmieniali zawód. Skąd wiedziliście co wybrać i jak wyglądała Wasza droga do przebranżowienia? Czy zmiana wiązała się z dużym spadkiem wynagrodzenia na start? Pod koniec ubiegłego roku poczułem, że stoję przed murem na dalszej drodze w mojej branży. Niby mógłbym zrobić dodatkowe kursy, ale raczej więcej kasy by z tego nie było. Pewnie za rok będę mówił, że się wypaliłem, ale z drugiej strony już zainwestowałem w to sporo czasu i hajsu (podyplomówka), dlatego teraz szukałbym czegoś co da choćby jakieś minimalne szanse na szybki progres i satysfakcję z zarobków.
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@saji Skończyłem studia typowo mundurowe, przez chichot losu wylądowałem w firmie hostingowej, potem przejście na JDG i praca dla firmy w
e-commerce. Nie byłem na żadnych kursach, po prostu zacząłem od najniższego szczebla i uczyłem przez praktykę. Gdy wyczerpałem możliwości nauki w jednej firmie poszedłem do drugiej. Plus buduj dobre relacje z ludźmi to się zwraca miłą atmosferą i często ludzie idąc wyżej z chęcią pociągną Cię za sobą.
  • Odpowiedz
@heming poszerzyły moje horyzonty, ładnie się wysławiam, patrzę szerzej na poglądy i sytuację. Lepiej weryfikuje informacje. Nie żałuję ale zawodowo przydały się mocno pośrednio.
  • Odpowiedz