Wpis z mikrobloga

Hej wszystkim

Czy moze ktos sie orientuje jak ma sie sprawa z wypadkami i autami na wynajem? Zauwazylem, ze od kilku lat trenduje wypozyczanie aut z Polski ktore jezdza po Francji czy Belgii. To, czemu sa z Polski to wiadomo (Nie trzeba placic ogromnego rocznegopodatku drogowego, klienci ktorym taniej jest wynajac z PL itp). Zastanawiam sie jak to jest z wypadkami. Bardzo czesto przewijaja mi sie nagrania rozbitych sportowych aut na polskich tablicach. Czy oni jakos na tym zarabiaja czy jak?

#motoryzacja #wynajem #auta #samochody #wypozyczalnia #leasing #ubezpieczenie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ElementalX7:

Nie trzeba placic ogromnego rocznegopodatku drogowego

We Francji nie ma żadnego takiego.

Bardzo czesto przewijaja mi sie nagrania rozbitych sportowych aut na polskich tablicach.

A nie przewijają się bo po prostu rozbita droga fura jest medialna?
  • Odpowiedz
@ElementalX7:

ludzie wrzucaja rozbite auta i robia sobie z tego zarty

Bo nie są ich to sobie żartują ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A co do takich aut we Francji, to poza wypożyczalniami są to auta zarejestrowane w polskich oddziałach francuskich firm. Widywałem to często. Chociaż nimi jeżdżą ludzie na stanowiskach a nie takie dzikusy xD
  • Odpowiedz
@ElementalX7: wiesz tak naprawdę o co chodzi?
To banany biorą auta na zagranicznych blachach, przez to nie mają problemów z radarami.
Dlaczego Polska? Bo łatwo te auta tam dostać a prawo ich nie ściga
  • Odpowiedz
  • 0
@ElementalX7 Biorą normalnie jdg albo sp z.o.o leasing w Polsce i potem lata fura we Francji na wypożyczalni. W poprzedniej robocie zjeżdżały/zjeżdżają takie.
  • Odpowiedz