Wpis z mikrobloga

@CallMeDave bardzo zły pomysł w mojej opinii. Jesli cale zycie spales w nocy to teraz proces nauki moze byc bardzo slaby, wrecz malo wydajny w dluzszej perspektywie.
Rob tak ze uczysz sie od 9-11 potem pol godziny orzerwy potem znow 2h. To trzeba dawkować
  • Odpowiedz
@CallMeDave: bardzo dobry pomysł w mojej opinii, skoro organizm tak ci podpowiada to tego spróbuj, proces nauki może być bardzo potężny, wręcz mega wydajny w dłuższej perspektywie.
Rob tak ze uczysz się od 21-23 potem pol godziny przerwy potem znów 2h. To trzeba dawkować
  • Odpowiedz
@CallMeDave To zalezy.
1. Jest to bardzo zły pomysł w mojej opinii, Jesli cale zycie spales w nocy to teraz proces nauki moze byc bardzo slaby, wrecz malo wydajny w dluzszej perspektywie. Rob tak ze uczysz sie od 9-11 potem pol godziny orzerwy potem znow 2h.
2. Jest to bardzo dobry pomysł w mojej opinii, jesli organizm tak ci podpowiada to tego spróbuj, proces nauki może być bardzo potężny, wręcz mega
  • Odpowiedz
@CallMeDave: też tak mam, że w ciągu dnia gorzej się skupiam. Ja się akurat uczyłem programowania po nocach, ale u mnie to akurat było naturalne, że chodziłem tak spać. Natomiast co do zdrowia, sen w nocy ma tą samą zaletę, co nauka w nocy, nikt Ci nie przeszkadza ( ͡° ͜ʖ ͡°). Jeżeli masz warunki żeby spać w ciągu dnia, brak hałasu, słońca, psa itd, to
  • Odpowiedz
@CallMeDave: Nie zaszkodzi spróbować, sam musisz wyczuć jak Ci pasuje, ale z doświadczenia wiem, że jak przegniesz, to potem możesz mieć dłuższą przerwę, przez co wyjdziesz na to samo jakbyś siedział codziennie przez ten łączny okres po 3h/dzień zamiast 6-godzinnych nocek
  • Odpowiedz
@CallMeDave: generalnie jak poczytasz wypowiedzi dr Hubermana i prof Matthew Walkera to pomysł jest beznadziejny. Spanie w takich godzinach negatywnie wpływa na organizm + będziesz niewyspany bo hałas i światło wpływają negatywnie na sen. Do tego wydajność organizmu w nocy będzie marna.

Sam kiedyś tak pracowałem (chodziłem spać między 4 a 6 rano) i było to tragiczne doświadczenie, wiecznie czułem się jak g*wno i największe błędy robiłem w nocy. Nie
lubie_placki777 - @CallMeDave: generalnie jak poczytasz wypowiedzi dr Hubermana i pro...

źródło: Sleep-Decision-Making

Pobierz
  • Odpowiedz