Wpis z mikrobloga

Witam,
Pytanie o wybielanie zębów, głównie o bezpieczeństwo. Mam 28 lat i praktycznie wieksza połowa moich zębów ma juz plomby. Wydawać by się mogło, że jednak mam zęby raczej słabe- chyba, opierając się głównie na ilości wizyt związanych z wypełnianiem ubytków.
Zatem pytanie, czy decydować się na zabieg wybielania zębów? Jeśli tak, jaką wybrać metodę?
Nie jestem blady z mocno żółtymi zębami, ale jednak naturalnie mam ciemniejsze co powoduje to u mnie pewien dyskomfort.
#wybielanie #wybielaniezebow #dentysta #stomatologia
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Razor1711: mm ten sam problem mordo :( z tego co się orientowałem to wybielanie niestety wiąże się z tym że musisz potem wymienić wszystkie plomby, bo te niestety nie dają się wybielić, więc z automatu plomby zostaną takie jakie są. Nie wiem czy nie prościej od razu zbierać na licówki...

• Odpowiedz
@Razor1711: nie ma czegoś takiego jak slabe zęby, a dokładniej to zdarzają się niezwykle rzadko. W 99,99% przypadków zęby są źle leczone albo źle myte. Jak co chwila chodzisz wymieniać wypełnienia, to coś tu nie gra i dentysta powinien się tym zainteresować.

Najpierw zadbaj o to żebyś wymieniał wypełnienia co 5-7 lat, a potem zajmij się estetyką.@fizzly:
  • Odpowiedz
  • 0
@SkrytyZolw: to znaczy inaczej. Do 15 roku życia mialem leczone zęby. Może mialem niedobór czegoś, moze faktycznie higiena. Teraz już mi się nie psują, trafi się raz na 4 lata jakąś pojedyncza plamka. Chodzi mi o to, że mam tyle zębów już leczonych i czy przez wybielenie nie zniszczę sobie szkliwa czy ogólnie zębów- staną się słabe, zaczną się kruszyć, psuć czy cos w ten deseń.
  • Odpowiedz