Aktywne Wpisy
ElectroNICK +328
Dlaczego młodzi nie chcą mieć dzieci? Dam wam przykład co ten kraj robi ze mną czyli rodzicem.
Mam dziecko w wieku przedszkolnym i właśnie słyszę że chcą zamknąć grupę mojego dziecka bo nie ma nauczyciela ¯\(ツ)/¯
I co ja mam wtedy zrobić? Nie mam komu młodego podrzucić oboje pracujemy a i tak nie jest różowo finansowo.
Jak żona się zwolni to już zostaje tylko i wyłącznie EMIGRACJA.
Druga sprawa to dostęp do lekarza, jak
Mam dziecko w wieku przedszkolnym i właśnie słyszę że chcą zamknąć grupę mojego dziecka bo nie ma nauczyciela ¯\(ツ)/¯
I co ja mam wtedy zrobić? Nie mam komu młodego podrzucić oboje pracujemy a i tak nie jest różowo finansowo.
Jak żona się zwolni to już zostaje tylko i wyłącznie EMIGRACJA.
Druga sprawa to dostęp do lekarza, jak

Lolenson1888 +154
Cześć Mireczki,
Czy ktoś z was sie orientuje w jaki sposób rozdzielić dane w komórce w excelu (po średniku) tak aby utworzyły się nowe kolumny i reszta danych pasujących do tych pierwszych danych została automatycznie wypełniona w sąsiadujących kolumnach?
Na screenie wrzucam o co mi dokładnie chodzi.
źródło: Screenshot_2
PobierzJeśli imiona są w kolumnie od C1:C to
=JOIN(";"; FILTER(C1:C; NIE(CZY.PUSTA(C1:C))))
Zrobi "Kasia;Tomek;Wojtek;Paulina..." - zleje "Kasia" z "Tomek;Wojtek" do "Kasia;Tomek;Wojtek" i już nie będzie problemu jak traktować je inaczej. Możesz też to zrobić z
@Deykun Dzięki za pomoc. Ogarnąłem to finalnie przez Power Query -> split table. Działa jak marzenie.