Aktywne Wpisy

Odnośnie wypadku na A1, pamiętam jaki parę lat temu był kwik na wykopie jak Volvo ogłosiło, że żadne ich nowe auto nie pojedzie więcej niż 180 km/h. Cała masa ludzi to wyśmiewała, krzyczała o jeżdżeniu szybko ale bezpiecznie itd. Przypominam, że maksymalna prędkość w Polsce to 140 km/h. Może gdyby BMW też stosowało takie ograniczenia (albo najlepiej wszyscy producenci) to by rodzina z kii nie spłonęła żywcem, tylko może by skończyli mocno

darkinvaider +1670
Witajcie - być może niektórzy pamiętają - #rozdajo które zorganizowałem (https://wykop.pl/wpis/69009349/witam-mam-tu-oto-takie-rozdajo-pierscionek-z-diame) i zapraszałem do głosowania na lokalizację paczkomatu . Stało się paczkomat dziś postawiony :)))))) więc z tej okazji w ramach wdzięczności - taki pierścionek będzie do oddania oczywiście przez #mirkolos . Pierścionek złoto 585 Centrlany Topaz oraz dwa diamenty:) rozmiar na życzenie. Zielonki niestety odpadają.. wystarczy zaplusowac . #sebsjewellery #rozdajo #bizuteria #zloto #rzemioslo #zafriko #jubilerstwo #rozowepaski #niebieskiepaski. Losowanie -

- włącza kamerę na każdym callu nawet jak tego nie robi a jest 50 osob
- widząc że jesteś online po prostu do Ciebie dzwoni
- często wywołuje Cie na głównych kanałach zamiast pisać na priv
- zawsze chce pomóc, każdego dnia pisze
jeśli ten opis pasuje do Ciebie to wyluzuj typie to tylko praca.
#pracait #programista15k #programowanie
zawsze potrzebuje pomocy, każdego dnia pisze
Fixed
Pierwsza zasada pracy zdalnej i korzystania ze slacka - pisz na kanałach publicznych nie prywatnych.
https://slack.com/blog/collaboration/etiquette-tips-in-slack
Nie dziękuj.
I ty pracujesz w IT? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mcsQ: To akurat plusik.
@A_Duda: U mnie jest zasada, że jeśli sprawa dotyczy konkretnego projektu to należy pisać na czacie/kanale tego projektu.
@A_Duda: na kanalach publicznych sa szpiedzy z nadzoru.
"mam ciekawy case, chcesz usłyszeć?"
"Hi @acdfsefwe I hopeyouaredoingwell"
@dragon7: Podrzuć typowi Clockify albo WakaTime (/wakapi) lub którąś z alternatyw. ;)
@BreathDeath: Albo po prostu aktualizacja dokumentacji po zmianie założeń. BookStack jest spoko, GitLab/GitHub/Gitea mają wiki, można wrzucać też w issues albo nawet draft PRki jeśli jakiś drobny temat.
@mcsQ: Polecam pogooglanie "transparentność"
@BackInBlack: własnie przez takie "contractor culture" zachodni kapital przymierza sie do ograniczania zatrudniania zdalnego w PL. transfer wiedzy? a komu to potrzebne?
@sotilas: "wyręczanie innych w pracy, bo inni nie ogarniają podstaw na swoim stanowisku, lub nie chce im się googlować lub szukać czegoś w dokumentacji (ofc coś czego inni też z pamięci nie wiedzą i szukają w dokumentacji)"
fixed
@mcsQ: jak można jednocześnie włączać i nie włączać kamery?
@mcsQ:
@katolabirynt:
Pracuję w inżynierii i my #!$%@? do siebie telefonami cały czas xD
Aż tak bardzo was to denerwuje w tym IT :D ?
@Gavilar Ja tak samo