Mój sąsiad ma sklep rowerowy, a że rozglądam się za nową szosą (póki co smigam na Tribanie z Decathlonu), to postanowiłem do niego zajrzeć. Zaproponował mi rower który sprowadził i sam składał - KTM Revelator, rama karbonowa, widelec karbonowy, sztywne osie, hydrauliczne tarcze. Cały osprzęt Shimano 105 R7000, jedynie klamkomanetki z ultegry. Waga bez pedałów 8,7 kg. Widelec jest innego koloru (ten sam model), oraz ma lekki (?) odprysk, widoczny TUTAJ i na filmiku w minucie 1:52. Ogólnie z tego co mi mówił to komponenty są niemalże nowe i ledwo co było na nich jeżdżone.
Rower z wyglądu prezentuje się następująco - LINK. Aktualnie znajdują się na nim dwa różne koła, ale jeśli będę zdecydowany to wspominał że założy mi jakieś Bontragery zdjęte z któregoś Treka oraz sztyce może mi wymienić na jakąś karbonową. Finalnie cena - 7000 zł, ze zniżką "po znajomości".
Co sądzicie o tej ofercie? Warto?
Wrzucam niżej również filmik ukazujący rower, jeśli go ktoś obejrzy i da znać czy nic szczególnego nie wpadło mu w oko to również będę wdzięczny ( ͡°͜ʖ͡°)
@karoleq138: ulepiony, ale jesli to twoj rozmiar, one maja sportowe niskie geo, i kola i sztyca to brac, ogladalem z tydzien temu nowego, tylko nie byl w takim brzydkim, korba ulepiona, sztyca alu, i kola shimano za 9500
@ujdzie: O widzisz, byłem pewny że mówił R7000, albo się przesłyszałem, albo mi źle powiedział. Jak to zobaczyłeś, po czym to najłatwiej rozpoznać? Jak mu pokaże to może zaproponuje jakąś atrakcyjniejszą cene ( ͡º͜ʖ͡º) Co do klamkomanetek to racja, faktycznie jakaś dość mocno stara ta ultegra, tutaj akurat widzę patrząc na obrazki z googla.
@ptakov23 Właśnie przejrzałem Twój wpis. Wybrałeś finalnie coś innego
@karoleq138: zamowilem Ridley Fenix SLA na 105 z Holandii 3k taniej niz w PL, na pepperze mi wyskoczyl w poniedxialek bedzie kurier, tamten KTM byl dziwny bo 9.5kg i dziwna korba i sztyca, a Ridley alu a waga taka sama i 2500 w kielni na reszte gearu
Mój sąsiad ma sklep rowerowy, a że rozglądam się za nową szosą (póki co smigam na Tribanie z Decathlonu), to postanowiłem do niego zajrzeć.
Zaproponował mi rower który sprowadził i sam składał - KTM Revelator, rama karbonowa, widelec karbonowy, sztywne osie, hydrauliczne tarcze. Cały osprzęt Shimano 105 R7000, jedynie klamkomanetki z ultegry. Waga bez pedałów 8,7 kg. Widelec jest innego koloru (ten sam model), oraz ma lekki (?) odprysk, widoczny TUTAJ i na filmiku w minucie 1:52. Ogólnie z tego co mi mówił to komponenty są niemalże nowe i ledwo co było na nich jeżdżone.
Rower z wyglądu prezentuje się następująco - LINK.
Aktualnie znajdują się na nim dwa różne koła, ale jeśli będę zdecydowany to wspominał że założy mi jakieś Bontragery zdjęte z któregoś Treka oraz sztyce może mi wymienić na jakąś karbonową.
Finalnie cena - 7000 zł, ze zniżką "po znajomości".
Co sądzicie o tej ofercie? Warto?
Wrzucam niżej również filmik ukazujący rower, jeśli go ktoś obejrzy i da znać czy nic szczególnego nie wpadło mu w oko to również będę wdzięczny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#rower #szosa
@karoleq138: to nie jest 105 R7000... chyba 5800, o ile nie starsza grupa. Te klamkomanetki też dziwne, Ultegry mają napisane Ultegra na dźwigni.
IMHO taki ulep premium. W czasach problemów z dostępnością części to może i by się to broniło, ale teraz to tak bez szału zestaw w tych pieniądzach.
@karoleq138:
źródło: 5nyl3i
PobierzCo do klamkomanetek to racja, faktycznie jakaś dość mocno stara ta ultegra, tutaj akurat widzę patrząc na obrazki z googla.
@ptakov23 Właśnie przejrzałem Twój wpis. Wybrałeś finalnie coś innego